Cele mai citite
 


Campania pentru Sănătatea Sânilor susţine concertul Roxette în România
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În 2011, Marşul Roz din cadrul Campaniei pentru Sănătatea Sânilor se tranformă într-un spectacol al muzicii live şi o sărbătoare pe note muzicale pentru sănătatea femeilor, alături de cunoscutul duo suedez Roxette.
Cu acest prilej, voluntarii campaniei le vor explica celor peste 10.000 de femei aşteptate la eveniment modalităţile de prevenire a cancerului la sân şi paşii unei autoexaminări corecte, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES.
Aceştia vor oferi broşuri educative împreună cu brăţări cu însemnele specifice campaniei, vor invita femeile să facă promisiunea faţă de ele şi faţă de cei dragi că vor avea mai multă grijă de sănătatea lor şi că vor merge la un control mamar.
Participanţii la eveniment vor putea să contribuie la strângerea de fonduri cumpărând produse de susţinere a Campaniei pentru Sănătatea Sânilor de la corturile Avon.
Profitul obţinut din vânzarea produselor dedicate este folosit integral şi exclusiv pentru finanţarea programelor educative şi pentru asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate pentru toţi pacienţii diagnosticaţi cu cancer la sân.
În deschiderea concertului trupei Roxette, care va avea loc pe 30 mai, vor concerta trupele VH2 şi Magnolia.
Din 2002 până în prezent, Avon s-a implicat şi a susţinut proiecte privind sănătatea femeii, oferind donaţii de peste 1,6 milioane de dolari diferitelor centre medicale din România, precum Spitalului de Oncologie din Timişoara, Institutului Oncologic ''Ion Chiricuţă'' din Cluj ori Institutului Oncologic din Bucureşti ''Prof. dr. Al. Trestioreanu''.
Strategia campaniei pentru Sănătatea Sânilor vizează donaţii în întreaga ţară, urmărind asigurarea accesului tuturor femeilor la investigaţii medicale.
Una din opt femei va face cancer de sân de-a lungul vieţii, potrivit statisticilor internaţionale, dar un aspect pozitiv este că 98% dintre aceste femei se vindecă. Potrivit datelor Centrului de statistică a Ministerului Sănătăţii, în anul 2000 s-au înregistrat 6.107 cazuri noi de îmbolnăvire cu cancer de sân, iar în 2009, numărul acestora a ajuns la 8.576. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Dan Jinga: Avem în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar Coordonatorul Programului de Oncologie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Dan Jinga, a declarat miercuri că în România există în jur de 7.000 de cazuri noi de cancer mamar şi sunt circa 10.000 de cazuri de cancer mamar tratate în fiecare an.
Fundaţia Renaşterea a organizat a noua ediţie a Galei ''Artă pentru viaţă'' Fundaţia Renaşterea a organizat, vineri seară, a noua ediţie a Galei ''Artă pentru viaţă'' - eveniment caritabil desfăşurat sub înaltul patronaj al ambasadorului Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean Hubert Lebet - al cărei scop este strângerea de fonduri pentru continuarea programelor derulate...
Institutul de Oncologie din Cluj oferă tratamente de calitate şi în condiţii de criză Institutul de Oncologie "Prof. dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca face performanţă şi în condiţii de criză, având peste 13.000 de internări anul trecut şi 8.177 de intervenţii chirurgicale, în condiţiile în care are cel mai mic buget pe pacient din ţară pe domeniul oncologic.
Dr. Florian Nicula: Circa 80.000 de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate anual în România Anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer şi aproape 30.000 de decese sunt provocate de această boală, a declarat miercuri coordonatorul Centrului de prevenire şi control al cancerului de la Institutul "prof. dr. Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca, Florian Nicula.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.