Cele mai citite
 


CE notifică statele membre cu privire la una din sursele contaminării cu STEC, ce produce E.Coli
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state membre au fost afectate de aceasta.
Autorităţile germane au informat vineri seară Comisia că au identificat drept una din sursele contaminării castraveţi organici importaţi din două provincii spaniole - Almeria şi Malaga. În prezent au loc investigaţii pentru a identifica alte surse potenţiale, în timp ce un transport de castraveţi având ca origine Olanda şi vânduţi în Germania este de asemenea verificat de autorităţile germane.
Autorităţile spaniole şi-au concentrat eforturile pe locul exact de producere al castraveţilor organici în cauză.
Izbucnirea E. Coli, boală caracterizată de simptome de enterocolită acută, a dus deja la decesul a două persoane, dintr-un total de 214 cazuri înregistrate în Germania, din care 68% sunt femei. Alte 10 cazuri s-au înregistrat în Suedia, patru în Danemarca, trei în Marea Britanie şi unul în Olanda.
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în zona oraşului Hamburg, în timp ce majoritatea cazurilor înregistrate în afara ţării privesc fie cetăţeni germani celelalte patru ţări afectate, fie străini care au vizitat Germania.
Comisia Europeană atrage atenţia că cetăţenii UE care au vizitat recent Germania şi prezintă simptome precum diaree acută trebuie să consulte medicul în cel mai scurt timp. În ultimele zile, executivul UE a activat întreaga reţea existentă pentru a gestiona eventualele noi cauri de E.Coli, după semnalarea bolii în Germania la începutul acestei săptămâni.
Din reţea fac parte RASFF şi Sistemul de avertizare şi răspuns rapid (EWRS), ce asigură distribuirea rapidă, pe întregul teritoriu UE, a informaţiilor privind sursele de infecţii alimentare şi cazurile semnalate în rândul consumatorilor europeni.AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
România pierde zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia Producătorii români pierd zilnic 100.000 de euro din cauza blocării exporturilor de castraveţi către Germania şi Cehia, a declarat, vineri, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu.
CE solicită ridicarea interdicţiei Rusiei faţă de importurile de legume proaspete provenind din UE Comisia Europeană a apreciat joi seară drept disproporţionată interdicţia impusă de Rusia importurilor de legume proaspete provenind din Uniunea Europeană ca urmare a epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) şi de aceea a solicitat retragerea sa imediată.
(Corespondenţă) CE este implicată substanţial în eforturile de identificare a sursei contaminării cu ECEH Strasbourg, 7 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană şi agenţiile sale specializate sunt implicate substanţial în eforturile de identificare a sursei de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), care a cauzat deja moartea a 23 de persoane, dintre care...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Sursa contaminării legumelor nu a fost identificată, alerta privind consumul acestora în stare crudă rămâne valabilă Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă.