Cele mai citite
 


Concert umanitar "Dăruieşte Speranţa" pentru Japonia, la Palatul Parlamentului
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un concert umanitar - "Dăruieşte Speranţa" pentru Japonia - va avea loc vineri la Palatul Parlamentului, iniţiativa aparţinându-i artistului Nicolae Voiculeţ, drept "un omagiu etern adus celor dispăruţi şi familiilor lor îndurerate, o rugăciune în sunet, pentru armonie şi pace".
Concertul umanitar a fost iniţiat cu sprijinul Parlamentului, Crucii Roşii Române, Ambasadei Japoniei, Ministerului Afacerilor Externe şi UNESCO.
Iniţiatorul acestui eveniment, Nicolae Voiculeţ, un artist complex - virtuos al naiului, dirijor, coordonator muzical şi producător -, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru el Japonia reprezintă "un popor cu o cultură imensă, pe care a descoperit-o cu ani în urmă, în concertele şi în călătoriile sale în Japonia".
Repertoriul concertului "Dăruieşte Speranţa" cuprinde lucrări compuse de E. Grieg, G. Verdi, R. Schubert, T. Albioni, P. Mascagni, E. Elgar, G. Zamfir şi N. Voiculeţ, interpretate împreună cu orchestra "Liber Artis". AGERPRES / (AS-Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Festivalul de prim ajutor, deschis vineri cu Gala Crucii Roşii şi un concert Festivalul de prim ajutor organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie va fi deschis vineri în studioul Televiziunii Române cu parada tuturor echipajelor participante la competiţia europeană de prim ajutor şi va continua cu Gala Crucii Roşii Române şi concertul susţinut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu...
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Victimele cutremurului din Japonia, comemorate la un an de la tragedie Un an de la cutremurul din Japonia a fost marcat miercuri într-o ceremonie organizată de Ambasada niponă la Bucureşti.