Cele mai citite
 


Copiii care dorm insuficient riscă să se îngraşe
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Copiii care dorm insuficient noaptea prezintă un risc mai mare de a deveni supraponderali, potrivit unor cercetători din Noua Zeelandă. Aceştia au urmărit 244 de copii cu vârste între trei şi şapte ani şi au stabilit că somnul mai lung are legătură cu o greutate mai mică, ceea ce ar putea avea importante consecinţe pentru sănătate la nivelul societăţii, relatează BBC.

Copiii au fost observaţi la fiecare şase luni, când le era măsurată greutatea, înălţimea şi grăsimea corporală. Obiceiurile lor de somn şi nivelurile de activitate fizică au fost înregistrate la vârstele de trei, patru şi cinci ani. Cercetătorii au descoperit că acei copii care au dormit mai puţin în anii anteriori prezentau un risc mai mare de a avea un indice al masei corporale mai mare la vârsta de şapte ani.

Potrivit specialiştilor, copiii sub cinci ani trebuie să doarmă noaptea 11 ore şi să aibă reprize de somn şi în timpul zilei.

Un somn inadecvat are un impact semnificativ şi asupra atenţiei, memoriei, comportamentului şi performanţei şcolare.AGERPRES/(Mariana Ionescu)

Notare
Comentarii
de r
http://www.4run.ro/verdi.html
Fa abstractie de gunoaie, sobolani, ciini si aleraga.
Locatia de alergat numarul 83 - Parcul Verdi.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vârstnicii uşor supraponderali trăiesc mai mult (studiu) Un studiu recent încearcă să demonstreze că recomandările generale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privitoare la indicele de masă corporală (IMC) nu ar fi valabile şi pentru persoanele vârstnice. Peste 65 de ani, nu cei mai slabi trăiesc cel mai mult, scrie metronews.fr. Greutatea ideală...
Excesul de greutate îmbătrâneşte creierul (studiu) Creierul persoanelor supraponderale arată cu "10 ani mai în vârstă" decât cel al colegilor de generaţie mai slabi, a descoperit o echipă de cercetători ai Universităţii Cambridge care a publicat un studiu în revista 'Neurobiology of Aging', informează bbc.com .
De ce ne trezim din somn? Unele persoane pot dormi în orice condiţii, în timp ce altele adorm greu şi se trezesc la cel mai zgomot. De multe ori se întâmplă să fim treziţi în toiul nopii de claxonul unei maşini, iar cel care doarme alături să-şi continue somnul liniştit. De ce unele persoane au somnul uşor, în timp ce altele...
Tabagismul pasiv are efecte negative asupra greutăţii corporale şi rezultatelor şcolare Copiii expuşi indirect la fumul de ţigară sunt mai susceptibili să sufere de exces de greutate şi să aibă abilităţi cognitive mai sărace, conform unui studiu american citat de publicaţia franceză 'La depeche' pe site-ul său.
Lipsa somnului creşte riscul dezvoltării cancerului de prostată (studiu) Tulburările de somn ar putea creşte riscul cancerului de prostată, arată un studiu realizat de cercetători islandezi şi menţionat de huffingtonpost.fr.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.