Cele mai citite
 


Germania: Castraveţii spanioli nu s-ar fi putut contamina la descărcare în Hamburg
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Castraveţii spanioli purtători ai bacteriei infecţioase care a cauzat trei morţi în Germania nu s-ar fi putut contamina când un palet cu astfel de legume ar fi căzut în timpul descărcării în piaţa centrală din Hamburg, cum argumentează agricultorii spanioli, potrivit unui oficial german, citat vineri de agenţia spaniolă de presă EFE.
'Putem exclude că respectivii castraveţi ar proveni de la încărcătura unui singur palet care s-ar fi putut contamina când a căzut, pentru că probele au fost luate din diferite locuri', a spus Cornelia Prüfer-Stocrcks, responsabil cu probleme de sănătate, la Hamburg.

Aceasta a subliniat că 'este imposibil ca încărcătura unui singur palet să poată cauza o infecţie primară cu Escherichia coli enterohemoragică de asemenea proporţii'.

În aceeaşi conferinţă de presă, la Hamburg, importatorul german de verdeţuri în cauză, Uwe Behncken, a comentat că paletul cu 180 de lăzi de castraveţi la care se referă agricultorii spanioli nu a atins solul. În acest sens, a explicat că în cursul manevrei de golire a camionului, castraveţii nu au ajuns să aibă contact cu solul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Agriculturii a anunţat că titularul portofoliului, Ilse Aigner, îl va contacta vineri omologul spaniol, Rosa Aguilar, pentru a discuta despre acest subiect.

Potrivit Institutului Robert Koch din Berlin, cazurile de infectare în urma apariţiei unei periculoase variante a bacteriei Escherichia coli enterohemoragică urcă deja la 800, între care 60 grave.

'De ieri până astăzi am contabilizat 60 de noi cazuri de SUH (sindrom uremic hemolitic), adică dezvoltări grave ale infecţiei', a declarat directorul Institutului, Reinhard Burger, pentru televiziunea publică ARD.

Pe parcursul unei săptămâni, în Germania s-au contabilizat deja tot atâtea cazuri de infecţie cauzată de această bacterie, în varianta O104H4, câte se înregistrează de regulă într-un an.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Pista bacteriei E. coli se pierde din nou în haosul german Mai mult de jumătate din analize au eliminat germenii de soia ca responsabili ai infecţiei, deşi Germania urmăreşte în continuare această 'pistă solidă'. Cazul seamănă mai mult a roman poliţist decât a unul medical, şi nu doar pentru numărul victimelor care a ajuns deja la 23 de morţi. Pista bacteriei...
Belgia interzice importurile de castraveţi suspecţi Belgia a interzis importurile de castraveţi proveniţi de la distribuitori spanioli, ale căror produse sunt suspectate c-ar fi cauza unei contaminări în Germania, a anunţat luni Ministerul belgian al Agriculturii, citat de AFP.
Escherichia coli, bacteria hamburgerilor Bacteria E. coli O140 izolată în fecalele pacienţilor din Hamburg face parte din grupul tulpinilor E. coli enterohemoragice (ECEH, care provoacă sângerări ale intestinului), toate producătoare ale unei toxine denumite 'shiga' şi toate contaminând ocazional, carnea prost preparată. Cea mai cunoscută şi...
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.