Cele mai citite
 


Infectarea cu EHEC a doi germani, confirmată în Austria
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii de la Viena a confirmat vineri primele două cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), la doi cetăţeni germani din Schleswig-Holstein, informează ediţia online a cotidianului Die Presse.
Aceştia fuseseră internaţi în cursul după-amiezii într-un spital din landul Austria Superioară, cu simptome tipice de infectare cu bacteria intestinală EHEC. Testele efectuate au confirmat prezenţa acestei bacterii în organismele celor doi bărbaţi, care nu prezintă însă complicaţii.

Bărbaţii plecaseră în urmă cu două săptămâni din nordul Germaniei, într-o excursie cu bicicletele. Primele simptome au apărut acum 3-4 zile, a precizat şefa secţiei de sănătate publică, Pamela Rendi-Wagner. Nu se ştie unde s-a produs contaminarea lor cu bacteria intestinală.

În Germania, aceasta a provocat vineri o nouă victimă. O femeie a decedat într-un spital din Bremen, din cauza celei mai grave forme a bolii, care duce la insuficienţă renală, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară.

În Danemarca şi Suedia erau confirmate până vineri 32 de îmbolnăviri, toate la persoane care au călătorit în Germania.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Ministerul Sănătăţii investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş Ministerul Sănătăţii investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş, se arată într-un comunicat al MS transmis miercuri AGERPRES.
Primul caz de infecţie cu coronavirusul MERS în Thailanda Ministerul Sănătăţii Publice din Thailanda a informat joi despre primul pacient infectat cu coronavirusul care provoacă MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), relatează EFE.
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).
Primele două cazuri suspecte de infectare cu EHEC în Austria, la doi germani În Austria au apărut vineri primele două cazuri suspecte de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit APA.