Cele mai citite
 


Italia a activat un sistem de supraveghere a cazurilor de infecţie cu bacteria intestinală EHEC
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Superior al Sănătăţii italian a activat vineri un sistem de supraveghere şi detectare a cazurilor de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic). În prezent nu s-au înregistrat semnale ale infestării, dar autorităţile au demarat o campanie de prevenire, informează postul de televiziune Rai News.
Toate informaţiile utile se găsesc la adresa web http://www.epicentro.iss.it/problemi/tossinfezioni/HUSGermania.asp. Medicii recomandă cetăţenilor să spele cu insistenţă fructele şi legumele crude înainte de a le consuma. Este obligatorie spălarea mâinilor după folosirea serviciilor sanitare şi înainte de a atinge produsele alimentare. În cazul celui mai mic simptom pacienţii sunt invitaţi să se adreseze medicului de familie care ar putea solicita o serie de analize pentru depistarea bacteriei.

Bacteria intestinală EHEC poate provoca insuficienţă renală acută, anemie, probleme neurologice şi acţionează rapid. Transmisia are loc prin apa şi legume infestate, dar şi prin contactul direct cu animalele purtătoare.

În Italia s-au înregistrat 710 de cazuri în perioada 1988 - 2010. Densitatea cea mai mare de cazuri s-a produs în regiunile din nordul Italiei: Valle d'Aosta, Veneto, Piemonte, Lombardia, Trentino şi Bolzano, dar şi în regiunea Campania din sudul ţării.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Bacteria E. coli: sarcini de viitor Când se va descoperi /dacă se va descoperi vreodată/ ce aliment a fost cel infestat cu tulpina bacteriei E. coli O104, care a provocat deja moartea a 20 de persoane în Germania, lucrurile nu se vor opri aici. Fie că este vorba de legume, carne sau apă... odată identificat focarul infecţios oamenii de...
Campanie de prevenire a cancerului de col uterin adresată femeilor din judeţul Constanţa Spitalul Isis începe vineri o campanie gratuită de prevenire a cancerului de col uterin adresată femeilor din judeţul Constanţa.
Maramureş: Campanie de prevenire a cancerului de col, în judeţ Campania de prevenire a cancerului de col uterin, care se desfăşoară în perioada 25-31 ianuarie, a stârnit interesul fetelor şi femeilor care doresc să efectueze gratuit acest control medical.
Prahova: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor O campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor este desfăşurată, în această perioadă, de Centrul de prevenire, evaluare, consiliere antidrog (CPECA) Prahova, sub denumirea "Alternative - în comunitatea ta drogurile nu îşi au locul", au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, ...
Dr. Mihaela Bălgrădean: 11 copii sunt internaţi la Spitalul 'Marie Curie' cu sindrom hemolitic-uremic Un număr de 11 copii care prezintă sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie", a declarat, joi, şeful secţiei de nefrologie, Mihaela Bălgrădean.