Cele mai citite
 


OMS remarcă progrese în lupta împotriva tutunului, în special în China şi India
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lupta împotriva tutunului a înregistrat progrese în lume, datorită unei scăderi a consumului în China şi în India, unde locuiesc jumătate dintre fumătorii lumii, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de AFP, în perspectiva Zilei mondiale fără tutun ce va fi marcată marţea viitoare.
'Am remarcat progrese', a afirmat un responsabil al iniţiativei OMS pentru o lume fără tutun, Armando Peruga, într-o conferinţă de presă.

'Chiar şi în China începem să vedem o schimbare a tendinţei', a adăugat el, explicând că rata de prevalenţă a tutunului din această ţară a trecut de la 54,5% /în rândul populaţiei cu vârste de peste 15 ani/ în 2007 la 53% în 2010. De asemenea, în India numărul de fumători scade rapid, notează OMS. Astfel, rata de prevalenţă a scăzut de la 58% în 2006 la 48% în 2010, a dezvăluit Peruga.

În ciuda acestor tendinţe pozitive, numărul absolut de fumători rămâne foarte ridicat, atât în aceste ţări, cât şi în restul lumii.

'În acest an, epidemia de tabagism va omorî în jur de 6 milioane de persoane, dintre care 600.000 vor muri din cauza expunerii la fumul de ţigară. Până în 2030, ne putem aştepta la 8 milioane de decese /pe an, n.r./, dintre care 80 la sută în ţările cu venituri medii şi mici', a explicat responsabilul OMS.

Pe de altă parte, consumul de tutun rămâne unul dintre factorii care contribuie la epidemia de boli netransmisibile, precum accidentele cardiace sau vasculare cerebrale, dar şi de cancere, care sunt responsabile pentru 63 la sută dintre decesele din întreaga lume.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: Aplicarea unor măsuri anti-tutun ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050 Punerea în aplicare în China a măsurilor de luptă împotriva fumatului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar permite evitarea a 13 milioane de decese până în 2050, potrivit unui studiu, relatează miercuri AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
China ar putea fi lovită de un val de decese legate de fumat /oficial OMS/ China ar putea fi lovită în următoarele decenii de un val de decese provocate de fumat, dacă nu se iau măsuri ferme de control în ţara cu peste 300 de milioane de fumători adulţi, a avertizat joi un înalt oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un interviu acordat agenţiei chineze Xinhua...