Cele mai citite
 


Mişcarea, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Nutritie, Probleme cu greutatea
 

Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Zece susţinători ai „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” au încercat să convingă cât mai multe persoane să li se alăture spontan şi să facă măcar câteva minute de mişcare, importante pentru sănătatea lor.

 

Peste 50 de persoane au participat, marţi, la „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, au făcut exerciţii de încălzire şi genuflexiuni, au alergat, au sărit, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos.

„Sportul este un lucru care nu trebuie să lipsească din viaţa fiecăruia. Nu neapărat sport de performanţă, ci să zicem mişcare mai degrabă”, a spus unul dintre participanţi.

„Flash Mob-ul pentru Mişcare” şi-a dorit să fie un îndemn la o viaţă sănătoasă care poate fi la îndemâna fiecăruia dintre noi, dar şi o încercare de a strânge cât mai mulţi oameni să facă mişcare spontan, să promoveze un stil de viaţă sănătos şi activ şi să se bucure de câteva minute de mişcare în aer liber.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor” au arătat că aproape 40% din români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. Pentru cei 60% care sunt încă nepăsători faţă de propriul stil de viaţă şi deloc interesaţi nici să facă mişcare şi nici să fie atenţi la alimentaţie, programul şi-a propus să le ofere soluţii la îndemână pentru a avea un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi multă mişcare. În urma acestui studiu a reieşit că cel mai sănătos trăiesc persoanele sub 18 ani, urmate de cei cu vârste cuprinse între 55 - 64 de ani.

„Mişcarea este deosebit de importantă pentru starea nostră fizică şi psihică. Cu o oră de mişcare în fiecare zi, luptăm împotriva stresului acumulat la muncă şi suntem mai bine dispuşi. Fie că este vorba despre practicarea unui sport, fie că facem câteva exerciţii simple de gimnastică, că mergem pe jos, că urcăm şi coborâm scările sau că ieşim la o plimbare în parc alături de cei dragi, o oră de mişcare poate fi la îndemâna fiecăruia dintre noi şi cu puţină voinţă putem să facem acesta oră de mişcare zilnic” a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

„Flash Mobul pentru Mişcare” este prima acţiune din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”, prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţa şi a demonstra că o oră de mişcare poate fi realizată în diverse moduri. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stilul de viaţă sănătos reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară Obezitatea şi diabetul sunt consecinţele unui stil de viaţă nesănătos, de aceea se impune o alimentaţie echilibrată cu multe fructe şi legume şi mişcare, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară, a declarat, vineri, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, cu prilejul...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
Inima- limba engleza Afla cum circula sangele in inima ta.
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Un procent de 17% dintre copii sunt afectaţi de obezitate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Campania "Tu eşti o persoană supraponderală? Dar copilul tău"?, care se va desfăşura în perioada 4 mai – 30 iunie 2009, în farmaciile Centrofarm, are drept scop informarea şi educarea publicului în privinţa riscului de a dezvolta afecţiuni legate de nutriţie.
Obezitatea, un pericol Bucureşti, Agerpres/ - În România, una din două persoane are probleme cu greutatea (conştientizate sau nu) şi una din patru este obeză.