Cele mai citite
 


Spania: nu există dovezi potrivit cărora contaminarea castraveţilor cu Eceh s-a produs în ţara iberică
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu există nicio dovadă potrivit căreia contaminarea castraveţilor de la care s-a transmis o bacterie ce a cauzat moartea a celor puţin două persoane în Germania ar fi avut loc în Spania, au declarat vineri ministrul spaniol al mediului, Rosa Aguilar, şi cel al sănătăţii, Leire Pajin, subliniind faptul că autorităţile spaniole au acţionat de la început cu responsabilitate în acest caz.
Poziţia guvernului spaniol vine după ce, tot vineri, Comisia Europeană a admis faptul că infecţia cu bacteria Eceh se poate să fi avut loc în afara Spaniei. 'Contaminarea ar fi putut să se producă în transportul sau distribuţia în magazinele din Germania', a arătat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar pentru sănătate şi consum, Fréderic Vincent.

De asemenea, cei doi miniştri spanioli au declarat cu hotărâre că nu există dovezi în sensul incriminării producătorilor spanioli, prcizând că această constatare a fost transmisă omologilor germani.

Două societăţi spaniole din Malaga şi Almeria (Andaluzia) sunt producătoarele castraveţilor prin care s-a transmis bacteria, însă în Spania nu a fost detectat niciun caz de contaminare. Germania este ţara cea mai afectată, pentru că aici au murit două persoane şi alte 214 sunt bolnave, în majoritate femei (68% din cazuri). De asemenea, Suedia a semnalat zece cazuri, Danemarca - patru, Regatul Unit - trei şi Olanda - unul, potrivit executivului comunitar.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
89 de locuri de muncă sunt disponibile pentru români în nouă ţări europene, prin EURES Reţeaua mobilităţii europene EURES pune la dispoziţia lucrătorilor români 89 de locuri de muncă vacante în nouă ţări europene (Belgia, Danemarca, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia), majoritatea fiind pentru ingineri, dar şi pentru medici şi şoferi de camion, afirmă directorul...
UE va autoriza miercuri Spania să limiteze intrarea românilor pe piaţa muncii (surse comunitare) Spania ar putea restricţiona din nou intrarea românilor care vin să lucreze. Potrivit unor surse comunitare, Comisia Europeană va autoriza miercuri Spania să reintroducă permisele de muncă pentru cetăţenii români, neîngrădiţi acum după eliminarea lor în 2009. Madridul avea nevoie de avizul comunitar...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.