Cele mai citite
 


Carnaval în scop caritabil, pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi
duminică, 29 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Un număr de 650 de elevi din Bucureşti, de 40 de naţionalităţi diferite, vor participa sâmbătă la un carnaval de sfârşit de an şcolar ce are drept scop şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea programelor derulate de Fundaţia Inocenţi pentru copiii nevoiaşi şi cei cu dizabilităţi.

Potrivit International School of Bucharest, în cadrul evenimentului elevii vor desfăşura atât activităţi civice şi educative, de strângere de fonduri, cât şi întreceri şi activităţi de amuzament.
Pentru a-şi atinge scopurile socio-educative, elevii încearcă să facă rost de bani prin vânzarea şi licitarea diverselor obiecte realizate de ei, cu sprijinul părinţilor şi profesorilor. Vor scoate la vânzare cărţi, obiecte artizanale, desene şi prăjituri.
Cei 650 de elevi sunt români, dar şi de alte naţionalităţi, provenind din ţări ca Franţa, Germania, Italia, Croaţia, Ungaria, Cehia, Rusia, Marea Britanie, SUA, Indonezia, Vietnam, Pakistan, Liban, Irak, Iran, Grecia, Spania, Turcia, Iordania, Nigeria, Polonia, Lituania, Canada, Bulgaria, Serbia, Moldova, Coreea, Siria, Portugalia, China etc.
Ajutaţi de părinţi şi de profesori, elevii de la International School of Bucharest vor strânge fonduri atât în scop caritabil, pentru copiii ajutaţi prin programele Fundaţiei Inocenţi, cât şi în scop educativ, pentru cumpărare de instrumente muzicale necesare orchestrei şcolii.
Astfel, cei care asistă la carnaval vor lua parte, pe bază de tichete valorice (valoarea unui tichet cuprinsă între 1 şi 5 lei), la curse de biciclete pe un traseu cu obstacole, plimbări cu caii, competiţie de tir cu arcul, turneu de tenis de masă, escaladă pe un perete special amenajat, Ebru (pictură pe apă), precum şi la activităţi trăsnite, cum ar fi: Udatul Profesorilor sau Surpriza din Iaurt.
Banii strânşi din tichetele de participare a copiilor, elevilor şi părinţilor la fiecare activitate a carnavalului umanitar vor fi donaţi pentru sprijinirea programelor Fundaţiei Inocenţi şi pentru furnizarea de rechizite copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie-Curie. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Elite Art Club UNESCO Haoran Li, marele câştigător al Concursului Internaţional de Dirijat Bucureşti Jeunesses Musicales - editia a V-a
Sibiu: Peste 100 de specialişti din 16 ţări, la Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie Peste 100 de profesori în pneumologie din 16 ţări şi reputaţi experţi în domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de specialişti internaţionali, vor prezenta începând de miercuri la Sibiu cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii în cadrul celei de a 23-a ediţii a Congresului Naţional...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.