Cele mai citite
 


Dolj: În fiecare lună, din România pleacă în medie 260 de medici
duminică, 29 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Viorel Rădulescu, a afirmat, sâmbătă, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că în primele patru luni ale anului 2011 au plecat 1.100 de medici, din care 30 la sută sunt medici de familie.
'Tendinţa este de 260 de medici pe fiecare lună a anului 2011, încât la nivelul întregului an estimăm că 3.000 de medici vor pleca din sistemul românesc de sănătate', a spus dr.Viorel Rădulescu.
Secretarul general al CMR a spus că, deşi locurile medicilor care părăsesc sistemul românesc de sănătate rămân vacante, conform Ordonanţei 34 nu se pot face alte angajări, pentru că trebuie să iasă şapte oameni din sistem ca să fie angajat unul, iar în sistemul de asistenţă medicală ambulatorie şi de medicină primară, orice medic care pleacă este greu de înlocuit, mai ales în mediul rural.
'Dacă este un medic singur în acea comună, atunci comuna rămâne fără medic. Se vor găsi probabil medici tineri care vor intra în sistem, dar este destul de greu să acceseze astăzi sistemul, în condiţiile în care normativa este de 1.800 de asiguraţi pe listă ca să poată să existe un cabinet de medicină de familie în sensul asigurării tuturor cheltuielilor', a adăugat dr.Rădulescu.
Acesta a explicat că, dacă un pacient nu se află pe lista unui medic de familie de cel puţin şase luni, pacientul nu se poate înscrie la alt medic de familie, iar în aceste condiţii trebuie să se adreseze direct casei de asigurări de sănătate.
'Dacă eu sunt înscris pe lista medicului de familie de mai puţin de şase luni, iar medicul meu pleacă în străinătate, eu nu mă pot înscrie pe lista altui medic de familie. În aceste condiţii, trebuie să mă adresez direct casei de asigurări de sănătate', a explicat dr.Rădulescu. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: S-a deschis conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' s-a deschis vineri, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
Vasile Astărăstoae (CMR):Alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB în 2016, pentru a opri declinul Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB pentru "a opri declinul" din sistem.