Cele mai citite
 


Emil Boc: Norii crizei încă mai sunt pe cer
duminică, 29 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficial România a ieşit din recesiune pentru că a avut două trimestre consecutive de creştere economică, însă criza nu a trecut, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc la cea de-a patra reuniune a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România desfăşurată la Băile Felix.
Acesta a spus că în continuare Executivul "pregăteşte terenul" pentru consolidarea acestei creşteri economice.
"Nu trebuie să ne aşteptăm la lapte şi miere. Este doar un semn sănătos că mergem în direcţia corectă. Norii crizei încă mai sunt pe cer, ei se vor risipi doar dacă continuăm reformele, nu cădem în patima populismului şi vom da mai mulţi bani pentru investiţii şi muncă. De la aceste principii Guvernul nu va abdica", a spus Boc.
Premierul a arătat că România merge pe o creştere economică de 1,5-2 %, în 2011, şi una între 3,5-4 % în 2012, ca un rezultat al implementării acestei reforme.
"Azi suntem la 5,17 % rata şomajului adică un număr 471.625 de persoane. Ne apropiem de ceea ce aveam în mai 2008", a arătat Emil Boc care a spus că a crescut numărul contractelor de muncă în urma aplicării noii legislaţii şi a controalelor efectuate.
Totodată, în domeniul pensiilor de invaliditate cu 52 % s-a diminuat ponderea faţă de perioadele similare din anii trecuţi pentru că s-au făcut controale "corecte".
În ceea ce priveşte reforma sănătăţii care are multe implicaţii sociale, premierul a susţinut că lucrurile sunt în plină desfăşurare.
"Reforma în sănătate nu va fi finalizată în această ţară până când nu se va implementa pachetul minimal de servicii medicale. Adică fiecare trebuie să ştie că de banii pe care îi plăteşte, să ştie că aceste servicii medicale le primeşte pentru că astăzi unii primesc totul alţii nimic. Acum sunt în licitaţie două programe fundamentale: prescripţia electronică a pacientului şi fişa electronică a pacientului", a declarat Boc.
Boc a susţinut necesitatea prioritizării investiţiilor strategice multianuale, reamintind că există peste 40.000 de obiective de investiţii la nivel naţional care nu pot fi finalizate deodată. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Emil Boc, către reprezentanţii BM: Statul român trebuie schimbat din temelii Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, marţi, la o întrevedere cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, necesitatea reformării profunde a instituţiilor statului român, criticând politicienii care rămân 'captivi politicilor populiste'.
Premierul Emil Boc solicită mai multe investiţii prin parteneriat public-privat Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în...
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Europa de Est trebuie să fie atentă la avertismentul trimis de România Europa de Est trebuie să ia aminte la ''canarul din mină'' din România, afirmă Cornel Ban, director adjunct al departamentului pentru studii de dezvoltare din cadrul Institutului Watson al Universitatii Brown din SUA, într-o scrisoare de răspuns la un articol publicat de Financial Times /FT/.