Cele mai citite
 


Premierul Emil Boc solicită mai multe investiţii prin parteneriat public-privat
duminică, 29 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în domeniul privat, care ar putea fi folosită mult mai mult în proiecte de infrastructură judeţeană.
'Parteneriatul public-privat este o altă mutaţie fundamentală şi care va schimba iarăşi în bine partea investiţională din România. Am lansat aproape 20 de proiecte naţionale de parteneriat public-privat. Dar invitaţia mea ar fi să adresaţi acest mesaj către consiliile judeţene şi primăriilor, ca la nivel local să dezvolte parteneriatul public-privat şi să-l utilizeze, pentru că niciodată nu vor fi destui bani din fonduri europene sau de la buget să facem tot ce ne trebuie', a declarat Emil Boc.
Primul-ministru a motivat că nicăieri în lume nu se fac toate lucrările de infrastructură doar din bani publici, atâta vreme cât există o resursă uriaşă care este resursa financiară privată.
'Trebuie doar să faci un pateneriat corect, legal şi atunci beneficiază toată lumea: şi firma şi satul (localitatea - n.r.), şi, în ultimă instanţă şi cetăţeanul, care poate avea servicii medicale performante şi autostrăzi şi centuri ocolitoare şi şcoli mai bune', a subliniat premierul.
El a adăugat însă că acest lucru trebuie mai mult încurajat la nivel local pentru că există o reţinere din partea autorităţilor care nu au mai făcut până acum asemenea parteneriate, pe de o parte, iar, pe de altă parte, tot ce este nou trezeşte o senzaţie de teamă.
'Trebuie să aibă curajul să intre în aceste parteneriate ca să-şi modernizeze infrastructura de nivel local şi judeţean', a accentuat premierul.
Emil Boc a dat ca exemple la nivel naţional cele mai importante proiecte care sunt pornite în regim de parteneriat public-privat: autostrada Comarnic - Braşov şi autostrada Sibiu-Piteşti; în domeniul energiei, hidrocentrala Tarniţa Lăpuşteşti, investiţie de peste un miliard de euro, finalizarea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, proiectele Agri şi Nabuco; în mediu şi agricultură, proiectul de amenajare a canalului Siret-Bărăgan, pe dezvoltare regională - proiectul Eco din Ghencea, proiectul Esplanada, finalizarea canalului Dunăre - Bucureşti, podul rutier peste Dunăre între Brăila şi Tulcea.
'Utilizarea parteneriatului este o cheie pentru modernizarea sistemului de sănătate. Acum avem cadrul legal creat care permite ministerului în colaborare cu autorităţile judeţene să realizeze spitalele judeţene de urgenţă. Aşa ar putea să fie pus în valoare şi Centrul de sănătate Ana Aslan, din nefericire, azi o paragină', a adăugat premierul.
În acelaşi mod, în regim de parteneriat public-privat, se pot face şi penitenciare, deoarece România are nevoie să-şi îmbunătăţească acest cadru de infrastructură. Ministerul Justiţiei lucrează deja la un astfel de proiect ce vizează implementarea unui program de parteneriat public-privat pentru construirea unui penitenciar. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Emil Boc: Norii crizei încă mai sunt pe cer Oficial România a ieşit din recesiune pentru că a avut două trimestre consecutive de creştere economică, însă criza nu a trecut, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc la cea de-a patra reuniune a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România desfăşurată la Băile Felix.