Cele mai citite
 


Cluj: Festivalul culturii ceaiului chinezesc
luni, 30 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de clujeni au participat, sâmbătă, la "Festivalul culturii ceaiului chinezesc", organizat de Institutul Confucius al Universităţii Babeş-Bolyai, la complexul Iulius Mall.
"Încercăm să călătorim, împreună cu clujenii, pe meleaguri extrem orientale, spre coline cu plantaţii de ceai verde, sau spre locuri de unde răzbat plăcute sonorităţi de muzică veche, sau unde tocmai se desfăşoară jocuri tradiţionale, precum cel al decupajelor dantelate în hârtie. Sunt expuse la acest mare stand al Institutului Confucius albume de artă chinezească, manuale de caligrafie şi bineînţeles zodiacul atât de cunoscut lumii întregi. Ideea a fost să facem un popas în spaţiul culturii şi civilizaţiei chinezeşti. Vizitatorii interacţionează cu grupul de tineri chinezi amfitrioni, care le oferă o ceaşcă de ceai verde de primă calitate sau de iasomie, îşi aleg semne de carte cu citate din învăţăturile lui Confucius sau află ce zodie le marchează viaţa în acest an", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, co-directorul Institutului Confucius, Adrian Zoicaş.
Vizitatori au răspuns invitaţiei de a li se scrie numele în caligrafia chineză, pe o hârtie şi cu cerneală speciale. Foarte mulţi dintre ei s-au interesat de cursurile de limbă chineză, de caligrafie, pictură, dar şi de Tai Chi - unul din sistemele de apărare cele mai eficiente.
China este ţara de origine a ceaiului şi până în secolul al XIX-lea a fost principalul furnizor de ceai în toată lumea. Regiunile Yunnan, Fujian, Zhejiang, Jiangsu, Sichuan, Hangzhou sunt principalele zone cu mari plantaţii de ceai verde din China.
Ceaiul verde a început să fie obţinut în urmă cu 4.000 de ani, din frunzele de Camelia sinensis. Efectele sale terapeutice au fost studiate odată cu primele sale utilizări. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur, apoi uscate şi rulate, pentru a se împiedica fermentarea. Consumul de ceai verde reduce uşor tensiunea arterială. Totodată, ceaiul verde scade nivelul colesterolului din sânge, stimulează procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central, este tonic, energizant şi combate stările depresive. Efectele negative ale consumului de ceai verde peste limita normală derivă din conţinutul de cofeină şi teină. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Trei ceşti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Consiliul olandez al sănătăţii recomandă să se bea trei-patru ceşti de ceai pe zi după ce a trecut în revistă toate studiile realizate până în prezent asupra legăturii între consumul de ceai şi bolile cronice (afecţiuni cardiovasculare...
Cluj: În premieră naţională, limba unui pacient este înlocuită cu o bucată de piept O echipă de la Clinica de chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a realizat, miercuri, o operaţie în premieră naţională, de scoatere a limbii unui pacient şi de înlocuire a acesteia cu un muşchi de pe piept.
Măsoară-ți tensiunea arterială gratuit, în AFI Palace Cotroceni În perioada 20 – 21 septembrie, toți bucureștenii sunt așteptați în AFI Palace Cotroceni pentru a-și testa gratuit tensiunea arterială și pentru a primi informații avizate cu privire la metodele de tratament și de prevenție a acestei afecțiuni. Acțiunea va avea loc în fața hypermarketului Auchan, în...
28 septembrie 2013, Cluj Napoca - Inaugurarea promenadei inimilor şi lansarea Manualul Inimii În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie 2013, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, carte dedicată persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor cardiaci care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile...
Aproximativ 40 de ii, prezentate într-un mall bucureştean, în expoziţia "Ia: Semne şi poveste" Aproximativ 40 de ii din diferite zone ale României, din perioada pre-interbelică şi interbelică, sunt prezentate în cadrul expoziţiei "Ia: Semne şi poveste", într-un mall din nordul Bucureştiului, până pe 26 aprilie.