Cele mai citite
 


Gala premiilor 'Viaţa medicală'
luni, 30 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Săptămânalul 'Viaţa medicală" a organizat cea de a treia gală a premiilor, eveniment desfăşurat sub patronajul Preşedintelui României şi sub auspiciile Academiei Române.
Au fost acordate vineri seară distincţii unor medici care au contribuit la promovarea culturii, în diferite domenii - literatură, artă plastică, artă fotografică, muzică.
Directorul general al săptămânalului "Viaţa Medicală", dr.Mihai Mihailidi, a înmânat 'Trofeul de cristal' unui număr de zece personalităţi din lumea medicală pentru contribuţia ştiinţifică.
Laureaţii din acest an au fost: prof. univ. dr. Cosntantin Ciufecu, acad. Laurenţiu M. Popescu, prof. univ. dr. Traian Ionescu, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, prof. univ. dr. Dan Poenaru, prof. univ. dr. Dan Mischianu, prof. univ dr. Gavril Cornuţiu, as. univ. dr. Camelia Cristina Diaconu, conf. univ. dr. Manole Cojocaru, conf. univ. dr. Petre Chiţulea.
'Pana de aur' - trofeu acordat unor redactori retraşi din activitate şi unor colaboratori permanenţi ai ziarului - a fost primit de Alice Ţuculescu, Dan Didi Lăzărescu, Remus Anghel, dr. Alexadru Trifan, dr. Sebastian Nicolau, Constantin Ciosu, Ilinca Belciu, Elena Solunca, Iftimie Nesfântu, dr. Aurel Marin.
Premiul 'Dr. Georges Dumitresco' a fost acordat dr. Sever Miu pentru Opera Omnia.
Cu acelaşi prilej a avut loc şi o expoziţie de carte literară scrisă de medici cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a Societăţii medicilor scriitori şi publicişti din Romania, una de caricatură cu subiect medical, având ca autor pe Constantin Ciosu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.
În cadrul Galei s-a lansat vol. XVI al Caietelor săptămânalului Viaţa medicală - Excelsior, precum şi cartea 'Biosistematica vieţii banale' de prof. dr. Jean Askenasy, care a fost prezentată de acad. Constantin Popa, şi au fost organizate expoziţii de pictură şi literatură.
În deschiderea galei, Teatrul 'Metropolis' din Bucureşti a oferit un spectacol cu piesa 'Peşte cu mazăre" având în distribuţie pe Olga Tudorache şi Tamara Creţulescu.
Dr.Mihai Mihailidi a subliniat, în deschiderea galei, că prin aceste premii se doreşte să se omagieze excelenţa din medicina românească, trecutul ei glorios, dar şi viitorul.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice "Gentle Violence - Faces of Change" este prima expoziţie din România cu fotografii din timpul operaţiilor estetice. Acestea pot fi văzute de vineri până pe 9 octombrie, la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Cluj: Expoziţie de carte medicală din secolele XVI-XVIII, la BCU Valoroase lucrări de medicină, aparţinând atât unor autori antici, cât şi unora din epocile medievală şi renascentistă, dar editate pe parcursul secolelor XVI-XVIII, sunt prezentate publicului începând de marţi în expoziţia ''Pax Corporis'', organizată de Departamentul Colecţii Speciale al Bibliotecii...
Primele fotografii medicale din România, într-o expoziţie la NAG 2016 O serie de imagini de la prima auto-operaţie de hernie din lume (chirurg dr. Alexandru Tzaicu), precum şi fotografii medicale vechi (1890 - 1910) realizate de Nestor Heck, "fotograful lui Mihai Eminescu", vor putea fi văzute în premieră în cadrul unei expoziţii la Haart Studio.
Expoziţie foto inedită organizată de Alianţa Pacienţilor Cronici din România Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) lansează o expoziţie inedită, cu fotografii ale bolnavilor aflaţi în prezent în spital şi care suferă de boli cronice precum talasemie, boală renală cronică, anemie falciformă, leucemie, ciroză hepatică, lupus.
Expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie şi diabet, în mai, la Sala Palatului Informaţii despre o alimentaţie sănătoasă pot fi aflate la ExpoDiabet - expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie, diabet şi viaţă sănătoasă, ce va avea loc în perioada 20 - 22 mai la Sala Palatului din Bucureşti.
Expoziţie de fotografie dedicată promovării alăptării în România Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România a organizat miercuri, la Palatul Parlamentului, expoziţia de fotografie 'Dreptul meu la un start sănătos în viaţă!', dedicată protejării şi promovării alăptării în România.