Cele mai citite
 


Germania: Încă trei decese cauzate probabil de bacteria EHEC
luni, 30 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă trei decese au fost anunţate sâmbătă de autorităţile sanitare din Germania, provocate probabil de bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic), care continuă să se propage în această ţară, potrivit AFP.
Institutul Robert Koch (RKI), unitate federală pentru controlul sanitar şi combaterea maladiilor, care ţine evidenţa oficială a numărului de bolnavi şi victime, nu a comunicat cifre noi sâmbătă.

Potrivit bilanţului de vineri, două decese erau indirect cauzate de această bacterie, dar cele trei decese anunţate în nordul Germaniei de către Ministerul Sănătăţii din landul Schleswig-Holstein şi o clinică din Hamburg ridică la nouă numărul victimelor potenţiale.

Victimele anunţate sâmbătă sunt trei femei, două octogenare şi o alta în vârstă de treizeci de ani. Printre cele nouă victime se află doar un bărbat.

Analizele pentru stabilirea clară a cauzei deceselor durează câteva zile.

Propagată mai ales prin consumul de legume proaspete, EHEC poate provoca hemoragii ale sistemului digestiv.

În Spania, eşantioane de la exploataţiile agricole din sudul ţării, de unde proveneau castraveţii la care a fost depistată bacteria, au fost trimise la un laborator, iar primele rezultate vor fi publicate luni.

În Suedia au fost înregistrate 25 de cazuri de contaminare cu EHEC, 7 în Danemarca, 3 în Marea Britanie, 2 în Austria, 1 în Olanda şi 1 în Elveţia.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...