Cele mai citite
 


UROREC® (silodosin) lansat pe piata din Romania
luni, 30 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Urologie
 

 

 
 
 
“Acest material este destinat profesionistilor in domeniul sanatatii”.
 
Compania Recordati reprezentata in Romania de ArtMed International a lansat pe piata farmaceutica romaneasca Urorec® (silodosin), un produs indicat in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior cauzate de hiperplazia benigna de prostata.

 

 

Urorec® (silodosin) este cel mai nou alfa-blocant disponibil in prezent si demonstreaza superioritate prin siguranta si eficienta fata de tratamentul existent.
Prin comparatie cu ceilalti alfa-blocanti, studiile farmacologice, IN VITRO, IN VIVO pe model animal si studiile clinice pe om demonstreaza ca silodosin are cea mai mare selectivitate pentru subtipurile de adrenoreceptori α1A fata de α1B respectiv α1D (162:1 respectiv 55:1). „Aceasta proprietate specifica diferentiaza semnificativ silodosin de ceilalti alfa-blocanti, deoarece receptorii α1- adrenergici nu sunt localizati doar la nivelul tractului urinar inferior, si astfel, selectivitatea joaca un rol foarte important”, a declarat Prof. Dr. Viorel Bucuras.
 
In Romania, conform datelor furnizate de Institul National de Statistica (date la 100.000 locuitori), incidenta hiperplaziei de prostata este in continua crestere atat la barbatii sub 65 ani (de la 186,01 in 2005 la 254,48 in 2009) cat si la barbatii de peste 65 de ani (de la 1269,52 in 2005 la 1890,22 in 2009). Incidenta hiperplaziei benigne de prostata creste cu varsta si atinge un maxim dupa varsta de 80 ani, cand unii autori descriu o incidenta de 88%.
Hiperplazia benigna de prostata netratata in timp poate determina complicatii severe precum retentia acuta de urina (RAU), infectii urinare, hematurie.
 
Ghidurile European Association of Urology (EAU Guidelines, 25th EAU Congress Barcelona 2010) recomanda alfa-blocantii ca optiune 1a (LE) pentru tratamentul simptomelor LUTS/BPH moderate si severe. 
 
Tratamentul cu Urorec® (silodosin) este eficace in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior asociate HBP asigurand o ameliorare semnificativa atat a simptomelor iritative si obstructive cat si a calitatii vietii (Chapple C.R. et. al, Eur. Urol. 2010) fiind superior tratamentului cu Tamsulosin in ceea ce priveste imbunatatirea simultana a celor mai deranjante simptome (frecventa, nicturie si golire incompleta) si ameliorea nicturiei (Montorsi F, Eur. Urol. Suppl. 2010).
Administrat concomitent cu medicatie antihipertensiva sau tratament impotriva disfuctiei erectile, Urorec® (silodosin) nu modifica semnificativ valorile presiunii sanguine oferind astfel un profil de siguranta foarte bun.
 
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hiperplazia benignă de prostată sau adenomul de prostată Ce este prostata? Prostata este un organ muscular și glandular al sistemului reproducător masculin, de mărimea unei castane, localizat sub vezică, în jurul uretrei. Unul dintre rolurile prostatei este de a secreta lichidul prostatic care intră în compoziția spermei și favorizează mobilitatea s...
Tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens 320 mg se dovedește deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată), conform studiului FLUX Studiul FLUX, publicat și în Revista Urologia Internationalis, a demonstrat că o capsulă pe zi de extract de Serenoa repens 320 mg îmbunătățește semnificativ calitatea vieții bărbaților de peste 50 de ani cu această afecţiune cronică
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
Eficacitatea pe termen lung a tratamentului cu Serenoa repens (320 de mg) la pacienții cu hiperplazie benignă de prostată formele ușoară și moderată (Studiu) PERIOADĂ DE DERULARE, INSTITUȚII ȘI MEDICI IMPLICAȚI Studiul s-a derulat timp de 24 de luni în 7 instituții medicale din București, Timișoara, Arad și Cluj-Napoca, după cum urmează:
Probleme ale prostatei Prostata — glanda responsabila cu producerea majoritatii fluidelor din sperma — este situata chiar dedesubtul vezicii urinare . inconjoara uretra ca un guler.
Tratament cu extract de serenoa pentru adenomul de prostată în formă uşoară şi moderată Peste 800.000 de bărbaţi între 50 şi 60 de ani suferă din cauza adenomului de prostată, a subliniat marţi conf. dr. urolog Valentin Ambert, de la Spitalul "Teodor Burghele", cu prilejul prezentării Studiului Flux.