Cele mai citite
 


Probleme financiare la Spitalul Judeţean de Urgenţă
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Tulcea, 21 iul /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea nu are în momentul de faţă acoperit necesarul de fonduri pentru ultimul trimestru al acestui an, transmite corespondentul AGERPRES.

“Din punct de vedere financiar depindem de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Contractul încheiat cu această instituţie nu acoperă decât inclusiv luna august, tot trimestrul IV fiind descoperit pe activităţi de urgenţă. Sunt asigurate în schimb fondurile care vin direct de la ministerul de resort şi pe programele naţionale, dar activitatea de bază a spitalului, unde sunt cel puţin 800 de paturi, nu are finanţare pe ultimul trimestru al acestui an” - a declarat directorul SJU, Ion Popescu.

El a mai spus că, până în urmă cu două luni, CJAS a plătit regulat serviciile prestate de SJU, la finele lunii trecute înregistrându-se primele întârzieri la decontarea cheltuielilor înregistrate de cea mai mare unitate medicală din judeţ.

“Există în momentul de faţă o oarecare încetinire a decontărilor făcute de CJAS, însă şi această instituţie depinde de autoritatea naţională de resort. Sperăm ca în ultimul trimestru al acestui an pacienţii spitalului nostru să nu fie afectaţi de problemele financiare cu care ne confruntăm” - a afirmat Popescu.

Potrivit acestuia, debitele înregistrate în momentul de faţă de SJU către furnizorii de servicii sunt de 8 milioane de lei. AGERPRES/(Luisiana Bîgea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în blocaj financiar Situaţia financiară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi este critică, medicii de familie care asigură tratamentul bolnavilor la domiciliu având restanţe la plata salariilor din luna mai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Ion Mîţu.
Comisarul Cioloş va anunţa miercuri majorarea ajutorului financiar destinat compensării agricultorilor afectaţi de criza E.coli Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, va anunţa miercuri că va creşte 'semnificativ' valoarea compensaţiilor acordate agricultorilor afectaţi de criza provocată de bacteria E.coli, transmite EFE.
Fermele familiale cu producţii de până la 48.000 de euro, sprijinite financiar din fonduri europene şi din buget Fermele familiale care realizează o producţie agricolă de cel mult 48.000 de euro vor putea fi sprijinite financiar din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) sau din bugetul naţional, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Cluj: Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" a reuşit să depăşească impasul financiar din primul semestru al anului Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unitate medicală de urgenţă, a reuşit să depăşească impasul financiar cu care s-a confruntat în primele luni ale acestui an, iar la ora actuală, prin eforturile depuse de corpul medical şi de personalul administrativ, unitatea sanitară de renume...
INTERVIU/Ahciarliu:Piaţa de leasing poate creşte cu 10% în 2015, stimulată de noile facilităţi fiscale şi creşterea finanţărilor cu fonduri UE Piaţa românească de leasing financiar ar putea creşte cu 10% în acest an, de la un nivel de 1,32 miliarde euro în 2014, pe fondul extinderii finanţărilor către proiectele din sectorul agricol cu fonduri europene, dar şi al creşterii numărului de clienţi, după introducerea unor stimulente în noul Cod...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...