Cele mai citite
 


31 mai - Ziua Mondială fără Tutun
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a susţinut în fiecare an iniţiativa mondială a Zilei Mondiale fără Tutun, se arată într-un comunicat de presă remis luni.
Marcarea acestei zile în fiecare an pe 31 mai constituie un prilej prin care populaţia este atenţionată despre pericolul declanşării mai multor forme de cancer datorate acestui viciu.
În acest an FABC România va distribui peste 20.000 de pliante informative, cu sprijinul tinerilor voluntari, cu privire la efectele fumatului asupra declanşării a mai multe forme de cancer.
Această zi este marcată la nivel naţional în toate oraşele unde FABC are membri, şi anume: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Bistriţa, Cluj, Timişoara, Suceava, Bacău, Giurgiu.
Anul acesta Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia din nou asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei, consumul de tutun fiind una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite.
Datele statistice legate de efectele fumatului sunt mai mult decât îngrijorătoare, în anul 2011, mai mult de cinci milioane de oameni vor deceda din cauza unei afecţiuni provocate de consumul de tutun: infarct, atac cerebral, cancer, afecţiuni pulmonare etc. Aceleaşi date sumbre arată că mai mult de 600.000 de persoane, dintre care peste 25 la sută copii, vor deceda din cauza expunerii la fumatul pasiv.
Până în 2030, numărul total al deceselor provocate de consumul de tutun ar putea creşte la opt milioane de persoane anual.
Fumatul pasiv a devenit, de asemenea, un fenomen mondial.
Oamenii, indiferent de ţară şi de cultură, sunt expuşi la fumul de tutun în fiecare zi, acasă, la locul de muncă, în mijloace de transport public, în baruri, restaurante etc.
S-a estimat că peste 50 la sută dintre copiii din întreaga lume sunt expuşi la fumatul pasiv, mai ales acasă. Consecinţele fumatului pasiv pe termen scurt în rândul tinerilor includ afecţiuni respiratorii şi non-respiratorii, dependenţa de nicotină şi riscuri asociate consumului de alte substanţe.
Pe termen lung consecinţele fumatului pasiv în rândul tinerilor sunt întărite de faptul că cei mai mulţi oameni tineri care fumează în mod regulat continuă să fumeze şi la maturitate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer va distribui peste 20.000 pliante informative cu privire la efectele fumatului Bucureşti, 30 mai /Agerpres / - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer va distribui sâmbătă, cu prilejul Zilei Mondiale Fără Tutun, peste 20.000 pliante informative, cu sprijinul tinerilor voluntari, cu privire la efectele fumatului asupra declanşării a mai multe forme de cancer.
Ziua Mondială fără Tutun, marcată joi în 10 oraşe din România Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia şi în acest an asupra efectelor nocive ale tutunului în rândul populaţiei, fumatul fiind una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC)...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun Mai multe manifestări au fost organizate, joi, în diferite oraşe ale ţării, pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun.
Braşov: Activităţi organizate de Ziua Mondială fără tutun Instituţia Prefectului Braşov, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Crucea Roşie, desfăşoară în perioada 25-31 mai campania "Braşovul alege viaţa", pentru a marca Ziua Mondială fără tutun din 31 mai.