Cele mai citite
 


ArcelorMittal derulează lucrări de reparaţii şi investiţii la furnale
luni, 30 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 30 mai/Agerpres/- ArcelorMittal Galaţi derulează lucrări ample de mentenanţă şi investiţii la furnale, fiind pentru prima dată în istoria combinatului când se organizează operaţiuni de reînzidire la două furnale în paralel, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.
Dumitrescu a precizat că operaţiuni importante de mentenanţă se derulează la Furnalul 3 iar Furnalul 5, practic, se reconstruieşte.
'Toate aceste lucrări se fac folosind tehnologii de ultimă oră, cu sprijinul specialiştilor din Grup şi aplicând măsuri severe de securitate şi sănătate în muncă', a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.
Pentru Furnalul 5-care, de fapt, va fi un furnal nou, urmând să fie repornit în luna octombrie - se derulează lucrări ample de investiţii, în stadii diferite de realizare, cum ar fi montarea blocurilor carbonice, consolidarea platformei de turnare, construirea unei noi platforme pentru gurile de vânt - care va permite, în premieră, lucrul cu echipamente motorizate - repararea grinzii skip, lucrări la cawpere, construirea unui turn nou de răcire forţată, reparaţii la turnul nr. 3 de răcire naturală şi altele.
În paralel, se realizează lucrările de reparaţii de la Furnalul 3, care includ înlocuirea unui număr important de elemenţi de răcire de la cuvă şi etalaj, schimbarea echipamentului de încărcare, torcretarea manuală a cuvei, etalajului şi pântecelui, după efectuarea acoperirii încărcăturii cu materiale refractare, înlocuirea a patru ansamble de insuflare, a tuturor gurilor de vânt şi răcitoarelor Jumbo precum şi numeroase alte lucrări electrice, de automatizări şi la instalaţii.
'Suntem încrezători că acest proiect se va încheia cu succes, fără întârzieri şi că repornirea în parametri a Furnalului 3 va avea loc la mijlocului lunii iunie. Obiectivul este ca - folosind aceste două echipamente - să obţinem o producţie de fontă lichidă în parametri normali de securitate şi fiabilitate. Ambele proiecte sunt în conformitate cu programările aprobate. Impactul pentru producţia din aval, cum ar fi pentru cea a laminoarelor, a fost limitat prin aducerea din Grup de slab-uri de calitate', a afirmat Dumitrescu.
El a adăugat că este organizată o reparaţie minoră şi pe termen scurt şi la Furnalul 4, care se află, acum, spre sfârşitul perioadei de exploatare şi care trebuie să asigure producţia, alături de Furnalul 3, până la repornirea noului Furnal 5, în octombrie. În timpul opririi, securitatea gazului va fi asigurată prin injectarea de azot inert în conducte.
  ArcelorMittal acoperă aproximativ 10 la sută din producţia mondială de oţel, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 90 miliarde euro şi 330.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări. Compania este prezentă în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Secţia de anestezie şi terapie intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi va fi modernizată şi va beneficia de reparaţii capitale printr-un proiect finanţat de Guvern, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.
Galaţi: Investiţii de peste trei milioane de lei în sănătate Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a primit de la Ministerul Sănătăţii peste trei milioane de lei pentru finanţarea diverselor lucrări de reparaţii şi modernizări la spitalele Judeţean, TBC şi de Boli Infecţioase, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: A fost a semnat contractul de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'Cuza Vodă' Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a semnat, vineri, contractul de atribuire a lucrărilor de modernizare a Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Cuza Vodă". 8,8 -7 lei
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...