Cele mai citite
 


Belgia interzice importurile de castraveţi suspecţi
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Belgia a interzis importurile de castraveţi proveniţi de la distribuitori spanioli, ale căror produse sunt suspectate c-ar fi cauza unei contaminări în Germania, a anunţat luni Ministerul belgian al Agriculturii, citat de AFP.
''I-am cerut Agenţiei pentru securitatea lanţului alimentar /Afsca/ să interzică importurile acestor două întreprinderi'', a declarat Sabine Laruelle, pe marginea unei reuniuni la Debrecen /estul Ungariei/ a miniştrilor agriculturii din ţările membre ale Uniunii Europene.
Dna Laruelle a precizat că, potrivit verificărilor recente, nici un castravete spaniol ''n-a mai fost importat din iarnă''.
Afacerea arată şi reversul medaliei globalizării, a estimat ministrul belgian: ''O problemă cu castraveţii spanioli şi Europa este cea care tremură''.
Bacteria, care provoacă hemoragii în sistemul digestiv, continuă să se propage în Germania, unde ar fi făcut deja 11 morţi, dintre care o nonagenară. Contaminată cu bacteria E.coli enterohemoragică, bătrâna a decedat în vestul Germaniei, la Paderborn, fiind prima victimă semnalată în afara nordului ţării, principalul focar de infecţie. Până în prezent, toate decesele erau concentrate în nord, în principal în Hamburg şi Schleswig-Holstein.
Femeia, în vârstă de 91 de ani, a murit duminică, după ce-au apărut tulburări renale severe, denumite sindromul hemolitic şi uremic /SHU/, cauzate de bacterie.
Institutul Koch, însărcinat cu controlul sanitar şi lupta împotriva maladiilor, a înregistrat luni 319 pacienţi la care a apărut SHU, dar nu i-a atribuit direct bacteriei până în prezent decât trei decese.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
E.coli: Patru noi decese aduc bilanţul victimelor la 30 Epidemia provocată de bacteria Ehec s-a soldat cu încă cinci morţi, bilanţul deceselor ajungând la 30, relatează Le Soir.
Germania: Bacteria, care a cauzat moartea a cel puţin două persoane, găsită în castraveţi din Spania Bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh), care a cauzat moartea a cel puţin două persoane şi îmbolnăvirea altor câteva sute în Germania, a fost găsită în castraveţi proveniţi din Spania, au anunţat joi autorităţile sanitare din Hamburg, potrivit AFP.
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.
Germania: Castraveţii spanioli nu s-ar fi putut contamina la descărcare în Hamburg Castraveţii spanioli purtători ai bacteriei infecţioase care a cauzat trei morţi în Germania nu s-ar fi putut contamina când un palet cu astfel de legume ar fi căzut în timpul descărcării în piaţa centrală din Hamburg, cum argumentează agricultorii spanioli, potrivit unui oficial german, citat vineri...
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.