Cele mai citite
 


Bogdan Ciucă: PC face apel la Guvern să rezolve problema etnobotanicelor în procedură rapidă
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Conservator (PC) face apel la Guvern să rezolve problema etnobotanicelor într-o procedură rapidă, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Bogdan Ciucă, vicepreşedinte al PC.
"Cerem Guvernului României să abordeze această temă cu seriozitate şi într-o procedură de urgenţă să găsească soluţii. Noi am oferit suficiente soluţii, sunt în proceduri parlamentare aproximativ 26 de iniţiative legislative, şapte sunt semnate numai de PC, 15 sunt numai la Camera Deputaţilor şi nu avem resurse noi, politicienii, să împingem un asemenea prioiect şi să devină aplicabil. Atunci când avem un interes politic, când avem un interes de grup, reuşim ca în şapte zile să trecem orice lege (...) dar când vorbim de etnobotanice ne facem că nu există acest fenomen. De aceea este o rugăminte dacă vreţi către Guvernul României să rezolve această problemă într-o procedură rapidă, pentru că fiecare zi care trece aduce noi victime care vor fi pe conştiinţa noastră", a declarat Bogdan Ciucă.
El a precizat că bătălia conservatorilor împotriva etnobotanicelor continuă.
"Săptămâna trecută, în cadrul USL-ului, s-a decis depunerea unei moţiuni simple care să aibă ca subiect etnobotanicele şi lupta împotriva etnobotanicelor. Tot săptămâna trecută, stupefiant, s-a găsit un nod în papură pentru a bloca un asemenea proiect. Nu ştiu cine are sufletul şi inima să blocheze o bătălie împotriva etnobotanicelor, dar, totuşi, s-a găsit cineva şi moţiunea pe care noi am vrut să o depunem pentru prima dată a fost respinsă din punct de vedere al USL-ului nestatutar şi nu în conformitate cu regulamentul. Bătălia continuă. Continuă şi în cadrul USL-ului şi în cadrul Partidului Conservator", a spus Bogdan Ciucă.
El a reamintit că luna mai e declarată de PC luna de luptă împotriva etnobotanicelor.
"Chiar mâine vom depune din nou la Cameră moţiunea simplă în domeniul acesta al etnobotanicelor. Este un fenomen pe care nu-l mai putem ascunde sub preş, el există, creează drame în fiecare zi", a afirmat vicepreşedintele conservator.
El a precizat că deputatul PC Tudor Ciuhodaru va avea o alocuţiune luna viitoare la Bruxelles pe subiectul etnobotanicelor. "Vrem să ridicăm această problemă şi acolo, dar vrem să o rezolvăm la noi în ţară", a adăugat Bogdan Ciucă.
Potrivit lui Tudor Ciuhodaru, consumatorii de etnobotanice sunt în general tineri, majoritatea până în 20 de ani. "Când cei care ne guvernează nu reacţionează şi fac doar show mediatic în ceea ce priveşte măsurile luate, este momentul ca noi cei mulţi să reacţionăm şi avem acest proiect legislativ. (...) Sperăm ca cei care ne susţin să-i convingă şi pe cei din Parlament să se trezească şi să ia măsurile necesare", a spus Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru (PC) propune pedeapsa cu închisoarea pentru comercianţii de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul primei legi împotriva etnobotanicelor votată de Parlament, cere, printr-un proiect legislativ care să fie dezbătut în procedură de urgenţă, pedeapsa cu?închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice şi interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga...
Tudor Ciuhodaru cere demisia responsabililor de explozia consumului de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede închisoarea până la douăzeci de ani pentru comercianţii de etnobotanice, precum şi demisia celor responsabili de explozia acestui fenomen.
CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei...
Preşedintele PC: Vom depune mâine în Parlament o nouă moţiune pe tema etnobotanicelor Parlamentarii Uniunii Social Liberale vor depune marţi, în Parlament, o nouă moţiune pe tema etnobotanicelor, cu un alt titlu, a anunţat, luni, preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin.
Tudor Ciuhodaru: Guvernul nu a făcut "aproape nimic" pentru combaterea consumului de etnobotanice Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii pe tema etnobotanicelor, că "Guvernul nu a făcut aproape nimic" pentru combaterea acestui fenomen şi "a născut un act normativ în mare grabă" şi care nu a reuşit să rezolve eficient problema consumului...
Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză primăriei în lupta cu etnobotanicele Magistraţii Tribunalului Braşov au respins cererea formulată de una dintre cele patru firme care comercializează produse etnobotanice pe raza municipiului, care a cerut instanţei să respingă aplicarea hotărârii Consiliului Local din noiembrie 2010 prin care se interzice funcţionarea magazinelor şi c...