Cele mai citite
 


Cercetătorii au descoperit felul în care cuvintele se formează în creier
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Oamenii de ştiinţă au descoperit o modalitate de observare a felului în care cuvintele se formează în creier, o descoperire vitală pentru a le permite în viitor persoanelor cu dizabilităţi grave să vorbească, conform unui material publicat de Daily Mail.

Folosind electrozi, o echipă de oameni de ştiinţă de la Centrul pentru Inovaţie în Neurologie de la Universitatea Washington, a descoperit zona din creier ce este implicată în generarea celor aproximativ 40 de sunete ce formează limba engleză. Apoi, ei au descoperit că fiecare dintre aceste sunete are un semnal declanşator propriu, fapt ce ar putea permite în viitor crearea unui program de calculator capabil să citească la propriu, gândurile oamenilor.

Echipa de cercetători americani, coordonată de Eric Leuthardt, a studiat patru persoane grav bolnave de epilepsie. În cadrul experimentului, fiecare dintre pacienţi a avut câte 64 de electrozi implantaţi în creier. Obiectivul acestui studiu era de a identifica cu precizie care sunt cauzele epilepsiei.

Subiecţii studiului au fost rugaţi să repete patru sunete distincte: ‘oo', ‘ah', ‘eh' şi ‘ee', iar cercetătorii au monitorizat regiunile Wenicke şi Broca ale creierului pentru identificarea semnalelor legate de formarea cuvintelor. Ei au putut identifica semnale electrice diferite, corespunzătoare pentru formarea fiecăruia dintre aceste patru sunete.

Deşi în cadrul experimentului a fost vorba doar de testarea unor sunete simple, aceaşi metodă poate fi extinsă la studierea cuvintelor.

"Acest studiu demonstrează că creierul nu este acea cutie neagră, imposibil de citit, aşa cum am crezut vreme de generaţii. Nu pot spune că sunt în stare să citesc gândurile cuiva, dar am obţinut dovada că aşa ceva este posibil în viitor", a explicat Eric Leuthardt pentru publicaţia Sunday Times.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creierul este conectat la sistemul imunitar printr-o serie de vase limfatice, conform unui nou studiu O echipă de cercetători din Statele Unite a anunţat descoperirea unor noi vase limfatice în organism, care conectează creierul la sistemul imunitar, conexiune despre care anterior se credea că nu există, conform unui material publicat de site-ul sciencealert.com.
Noi perspective în studierea originii genetice a obezităţii (studiu) Cercetători americani au identificat gene-cheie în metabolismul care controlează mecanismul de ardere sau stocare a grăsimilor din organism, această descoperire putând duce la o nouă abordare în tratarea obezităţii, informează AFP.
A fost descoperită o proteină care favorizează senzaţia de mâncărime (studiu) O echipă de cercetători americani de la Universitatea Duke (din Durham, Carolina de Nord) a identificat proteina TRPV4 ca un element cheie în senzaţia de mâncărime. Această descoperire este o pistă promiţătoare pentru tratarea acestui simptom şi anumitor boli ale pielii, scrie luni pourquoidocteur.fr...
O echipă de cercetători americani câştigă un premiu de 1 milion de dolari în Israel Un grup non-profit israelian a acordat un premiu de 1 milion de dolari unei echipe de cercetare cu sediul în Statele Unite care dezvoltă o tehnologie ce permite oamenilor paralizaţi să mute lucrurile cu gândurile lor, relatează Associated Press.
Cercetătorii europeni studiază metode de folosire a capacităţii creierului pentru a creşte mobilitatea persoanelor cu dizabilităţi fizice Cercetători din Austria, Germania, Italia, Elveţia şi Regatul Unit dezvoltă tehnologii care utilizează capacitatea cerebrală a persoanelor cu diferite niveluri de dizabilitate fizică pentru a le îmbunătăţi în mod semnificativ calitatea vieţii, a informat miercuri Comisia Europeană, potrivit EFE. Se poate...
Un studiu realizat asupra peştilor sugerează posibila regenerare a dinţilor la oameni Un grup de cercetători americani a anunţat descoperirea unei posibile modalităţi de regenerare a dinţilor la oameni după ce au analizat funcţionarea acestui mecanism la peşti, se arată într-un studiu publicat marţi de revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de EFE.