Cele mai citite
 


Anchetă în cazul bebeluşului în pericol să-şi piardă piciorul
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Drobeta-Turnu Severin, 21 iul /Agerpres/ - Administraţia Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin a demarat marţi o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care unui bebeluş de numai de 30 zile i s-a administrat o injecţie necorespunzătoare care a dus la infectarea piciorului drept.

Bunica micuţului, Anca Olaru, a sesizat autorităţile spitaliceşti de faptul că un medic pediatru i-a făcut copilaşului injecţia respectivă cu un ac de seringă enorm, lucru care ar fi provocat înnegrirea piciorului acestuia de la şold până la gleznă.

În cursul zilei de marţi, bebeluşul a fost transportat de urgenţă de familie la un spital din Timişoara, în speranţa că piciorul acestuia va fi salvat de la amputare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean, dr.Cristian Jianu, a declarat, pentru AGERPRES, că "situaţia, căreia i s-au dat dimensiuni tragice, nu este în măsură să îngrijoreze familia, întrucât băieţelul a avut doar o reacţie adversă la un vaccin banal".

Jianu a mai arătat că împotriva medicului pediatru vor fi declanşate totuşi cercetări, pentru a se constata dacă a aplicat un tratament corespunzător bebeluşului, care fusese diagnosticat cu o răceală puternică. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Siguranţa medicamentelor - monitorizată prin campania de promovare a proiectului 'Raportează o reacţie adversă' Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, împreună cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj, desfăşoară, începând de luni, timp de două săptămâni, campania de promovare a proiectului...
Ultimele clipe din viaţa lui Michael Jackson Şeful serviciului de pază al lui Michael Jackson, Alberto Alvarez, a descris drept dramatică scena pe care a trăit-o în camera în care artistul şi-a petrecut ultimele clipe, când fiica lui ţipa printre lacrimi, iar medicul său Murray strângea în grabă medicamentele, notează miercuri ziarul ABC.
Timiş: În zece ani de chirurgie vasculară, medicii Spitalului Judeţean au ajutat sute de pacienţi să evite amputarea Clinica de Chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara a împlinit, vineri, zece ani, timp în care aici au fost introduse cele mai moderne tehnici şi dotări de aparatură medicală, pentru a salva vieţi şi pentru a-i ajuta pe pacienţi să evite operaţia de amputare.
Preşedintele CJ Vâlcea, împotriva amputării unor secţii din spitale Râmnicu Vâlcea, 30 aug /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, susţine că nu va lua nicio măsură prin care să 'amputeze servicii sau laboratoare medicale' în vreunul dintre cele patru spitale care au fost preluate de CJ.
Mână bionică la fel de eficientă ca o mână grefată, realizată de specialişti austrieci O mână bionică acţionată de creier, cu avantaje comparabile celor oferite de o grefă, a fost realizată de o echipă de specialişti austrieci, scrie miercuri revista medicală 'Lancet', prezentând cazurile a trei bărbaţi care au beneficiat cu succes de această realizare.
MB: Aproape 600 de femei care purtau implant anticoncepţional au rămas însărcinate Londra, 5 ian /Agerpres/ - Aproape 600 de femei cărora le-a fost implantat în Marea Britanie un anticoncepţional hormonal cunoscut sub numele 'Implanon' au avut sarcini nedorite, a semnalat miercuri Agenţia de reglementare pentru medicamente şi produse medicale (MHRA), potrivit agenţiei spaniole de presă...