Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Întârzieri de doi ani la recalcularea pensiilor
marţi, 31 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Pensii Dâmboviţa înregistrează întârzieri la prelucrarea dosarelor de recalculare a pensiei de până la doi ani, conducerea instituţiei punând această situaţie pe seama volumului mare de muncă al angajaţilor şi a problemelor de depozitare a actelor.
''Din cereri de recalculare a drepturilor mai avem 1.000, care vor fi soluţionate până în luna septembrie. Sunt cereri din 2009 şi 2010. În momentul de faţă, toate cererile noi sunt soluţionate în termen de 45 de zile'', a declarat, luni, directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Lucian Pistriţu.
În acest an, 290 de dâmboviţeni şi-au pierdut pensia de boală, în urma expertizelor medicale efectuate fiind declaraţi apţi de muncă.
''În cadrul Serviciului de Expertiză Medicală s-au înregistrat, în acest an, peste 4.700 de revizuiri de dosare medicale, din care au rezultat peste 270 de ameliorări şi 290 de depensionări. Urmare a revizuirii anuale, medicul constată că persoana care era încadrată, de exemplu, în gradul trei de invaliditate nu mai îndeplineşte condiţiile, deci este aptă de muncă'', a adăugat directorul Casei de Pensii Dâmboviţa.
El a precizat că cei care au fost declaraţi apţi de muncă în urma expertizelor medicale provin de pe raza întregului judeţ, nu din zona Moreni, unde Casa de Pensii a efectuat anii trecuţi un audit în urma căruia circa 3.000 de pensii pe caz de boală au fost anulate. Comisia de audit a Casei Naţionale de Pensii şi Poliţia au descoperit că jumătate dintre dosarele de pensionare erau ilegale, că oamenii au dat bani la medici şi asistente pentru a obţine certificate medicale false.
''Acea acţiune legată de cabinetul de expertiză Moreni, legată de controlul efectuat de Casa Naţională de Pensii a fost finalizată la sfârşitul anului trecut. În acest moment, noi desfăşurăm partea administrativă de încetare a acelor dosare pe care s-au găsit probleme. Urmează ca la încheierea activităţii noastre administrative să tragem linie şi să se înceapă activitatea în zona DNA'', a precizat directorul Casei de Pensii Dâmboviţa, Lucian Pistriţu.
La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt circa 121.000 de pensionari, dintre care 24.000 pe caz de boală. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
de PEPA
DIN 24000 DACA SUNT 4000 PE DREPT E MUUUUULT COM BRANESTI ARE 99,9 PENSIONARI PE CAZ DE BOALA FALSI (DR POPESCU STIE DE CE)

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Documente medicale falsificate în cazul unor pensionări pe caz de boală O serie de documente medicale, cât şi semnături şi parafe ale unor medici au fost falsificate pentru obţinerea unor pensii pe caz de boală, Prefectura Dâmboviţa anunţând că va demara un control la Comisiile de Expertiză Medicală, după ce s-a descoperit un numărul mare de pensionări ilegale pe caz de...
Brăila: Doar un medic şi două asistente, la Serviciul de Expertiză Medicală, după descinderile DNA Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, doar cu un singur medic şi două asistente, după ce şefa instituţiei, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, au fost reţinuţi...
Timiş: Medic de la Cabinetul de Expertiză Medicală, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă O doctoriţă de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă din Lugoj a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru luare de mită în formă continuată.
Percheziţii DNA la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila; vizat - şeful instituţiei (surse) Procurorii DNA efectuează marţi percheziţii la sediul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...
Trei medici de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, reţinuţi Şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, fiind urmăriţi penal pentru luare de mită, a anunţat miercuri DNA.