Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru cere dezbaterea de urgenţă a proiectului de reducere la 5% a TVA-ului la medicamente
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că modificarea criteriilor de compensare a medicaţiei pentru pacienţii cu cancer şi diabet reprezintă o nouă modalitate de "eutanasiere" a românilor.
Medicul susţine, într-un comunicat transmis luni presei, că există soluţii pentru ca medicaţia pentru aceste categorii de pacienţi să rămână compensată în continuare sută la sută şi cere dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului legislativ privind reducerea la 5% a TVA-ului la medicamente.
"Bolnavii de cancer din România au de înfruntat o tumoră mult mai gravă decât boala în sine: Ministerul Sănătăţii. Preconizatele măsuri privind compensarea medicaţiei pacienţilor oncologici riscă să lase fără tratament mii de români. Ministrul susţine cu lacrimi de crocodil că oncologia şi terapia intensivă reprezintă priorităţile domniei sale, dar nu ezită în a folosi coasa guvernamentală pentru a tăia din fondurile necesare terapiei acestor pacienţi", susţine Ciuhodaru în comunicatul de presă.
Conform sursei citate, programele naţionale de sănătate, precum cel de oncologie, sunt puse în pericol de datoriile de 438 de milioane de lei, iar reţete în valoare de 550 milioane de lei nu sunt acceptate pentru că nu există acoperire bugetară, fapt ce duce la lipsa medicamentelor din farmacii.
Reducerea TVA-ului la medicamente la 5%, susţine Ciuhodaru, va creşte accesul la tratament al românilor într-o ţară bolnavă aflată în criză.
"Strategia de creştere a accesului la medicamente este una dintre bazele esenţiale pentru dezvoltarea medicinei primare şi decongestionarea spitalelor, prin tratarea eficientă a bolilor cronice în ambulator şi reducerea complicaţiilor acestora, iar pe termen lung va duce la creşterea speranţei de viaţă", mai spune deputatul. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
Arad: Bolnavii de cancer din judeţ nu au suferit din cauza crizei citostaticelor Spre deosebire de alte judeţe Aradul nu a avut probleme din cauza aşa-zisei crize a citostaticelor care s-a semnalat în alte zone ale ţării.
Cum se descurcă bolnavii de cancer din România (presă) Circa 20 de medicamente împotriva cancerului sunt indisponibile, la ora actuală, în România, situaţie care durează de peste şase ani şi care nu încetează să se înrăutăţească, semnalează, luni, site-ul la-croix.com, potrivit căruia aceasta obligă mii de pacienţi să recurgă la diverse mijloace pentru a-şi...
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate, în şcoli Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
Nicolae Bănicioiu: Ne gândim să introducem în 2015 testarea genetică pentru cancer Ministerul Sănătăţii ar putea introduce din 2015 testări genetice pentru bolnavii de cancer, a anunţat marţi ministrul Nicolae Bănicioiu.
FABC: Bolnavii de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator Un număr de 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator susţin reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABAC) într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES.