Cele mai citite
 


Doi angajaţi ai TEPCO la Fukushima, contaminaţi cu iod radioactiv
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Concentraţii mari de iod radioactiv au fost depistate în glanda tiroidă a doi angajaţi ai TEPCO de la Fukushima, a anunţat luni operatorul centralei nucleare din nord-estul Japoniei, informează Kyodo, Xinhua şi AFP.

Este posibil ca cei doi muncitori, de aproximativ 30, respectiv 40 de ani, să se fi expus la radiaţii depăşind limita de 250 de milisiveri/an, stabilită de autorităţi pe durata crizei nucleare.

TEPCO a indicat că va testa şi alţi angajaţi implicaţi în activitatea centralei de la Fukushima, grav avariată de cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie.

După o primă examinare, cei doi muncitori au fost supuşi unor teste mai aprofundate, sub controlul Agenţiei nipone pentru energie atomică.

În urma examenului medical efectuat la 23 mai, s-a stabilit că glanda tiroidă a celor doi bărbaţi absorbise 9.760, respectiv 7.690 bechereli iod 131, de zece ori mai mult decât la ceilalţi muncitori de la Fukushima, a indicat TEPCO.

Contaminarea organelor interne intervine doar după ingerarea de substanţe radioactive, pe cale respiratorie sau digestivă, nu de la o simplă expunere.

Agenţia de presă Jiji a precizat că ambii muncitori au lucrat în centrală în lunile martie şi aprilie, după care au părăsit obiectivul.

La câteva zile după declanşarea crizei nucleare la Fukushima Daiichi, guvernul a mărit de la 100 la 250 de milisiverţi doza maximă anuală de iod radioactiv la care pot fi expuşi angajaţii - o măsură permisă în caz de urgenţă de autorităţile internaţionale în domeniu.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
Efectele dezastrului de la Cernobâl asupra sănătăţii continuă să se facă simţite Copiii şi tinerii care au consumat lapte şi produse lactate contaminate în perioada imediat următoare exploziei de la Cernobâl pot fi predispuşi la cancer tiroidian la bătrâneţe, relevă un studiu publicat de Institutul Naţional american de Oncologie, relatează NY Times.
HIPOTIROIDIA Hipotiroidia apare in conditii in care glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar fi necesari organismului, aceasta ducand la “incetinirea” a numeroase functii ale organismului uman. Este mai frecventa pe masura avansarii in virsta, la femei si la persoane ce au rude de...
Primele operaţii de tiroidă efectuate la Centrul de chirurgie laparoscopică de la UVVG Arad Medicii de la Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad au realizat, zile trecute, primele operaţii de glandă tiroidă efectuate în judeţ.
IODUL RADIOACTIV LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI TIROIDIAN ,,Terapia cu iod radioactiv’’ cunoscuta si sub denumirea de ,, tratament atomic’’ este metoda revolutionara pe care Liv Hospital din Istanbul o foloseste pentru a indeparta definitiv cancerul tiroidian!