Cele mai citite
 


Dr. R.Tănăsescu: Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru la 1 iunie în actualele condiţii
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru de la 1 iunie în actualele condiţii, a declarat luni dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Române de Medicina Familiei, motivând că informatizarea este o problemă serioasă, în care ar trebui să se implice Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii.
"Informatizarea este o problemă serioasă pentru care ar trebui să se implice Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii. Ar fi mai ieftin dacă s-ar face licitaţie, în plus, responsabilitatea pentru funcţionarea sistemului trebuie să fie asumată de cei care doresc acest lucru", a spus dr. Tănăsescu.
Ea a adăugat că o altă problemă care nu este clară în contract este cea a consultaţiilor pentru bolnavii cronici - dacă se fac la una sau la trei luni şi a precizat că medicii de familie nu sunt de acord nici cu semnarea "în alb a unui contract pe doi ani, a cărui finanţare nu se cunoaşte", şi nici cu faptul că nu se ştie ce se întâmplă cu pacienţii care nu-şi plătesc asigurările de sănătate, dacă au dreptul sau nu la consultaţii.
Contractul-Cadru pe acest an ar fi trebuit să fie semnat de furnizorii de servicii medicale de la 1 aprilie, dar semnarea a fost amânată pentru 1 iunie. Medicii de familie nu sunt de acord nici cu această dată, câtă vreme nu au fost modificate punctele divergente în totalitate, ci numai o parte, respectiv cel referitoare la bugetul orientativ, şi cel privind sancţiunile pentru medici, care a fost scos scos de autorităţi.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru Ministerul Sănătăţii consideră că medicii de familie nu au motive să refuze semnarea contractului-cadru, în condiţiile în care toate problemele sau propunerile ridicate de aceştia au fost rezolvate deja în proporţie de 95%, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, ministrul...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Ciurchea (CNAS): Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, după consultarea pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o va avea cu toţi partenerii implicaţi, a precizat miercuri pentru AGERPRES preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Medicii de familie sunt decişi să recurgă la măsuri de protest Medicii de familie sunt decişi să recurgă la mai multe măsuri de protest, începând cu depunerea de cereri de certificate de conformitate în vederea practicării acestei specialităţi acolo unde sunt recunoscuţi şi respectaţi, până la nesemnarea contractelor, notificare la contract sau chemare în instanţă...