Cele mai citite
 


Primăria Capitalei a montat corturi de prim-ajutor
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 22 iul/Agerpres/- Primăria Capitalei a dispus montarea a 40 de corturi de prim ajutor în zonele centrale ale oraşului, intens circulate, în această perioadă cu temperaturi ridicate. .

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că acestora li se adaugă alte 68 instalate de primăriile de sector.

"Corturile, cel puţin cele ale municipalităţii, sunt dotate cu aer condiţionat, dozatoare de apă şi echipamente medicale de prim-ajutor", a menţionat primarul, exprimându-şi regretul că nu a putut pune la dispoziţia bucureştenilor şi perdelele de apă promise.  

"Îmi pare rău, perdelele de apă nu sunt, pentru că un bun prieten mincinos care mi-a promis că o să le avem nu mai dă niciun semn", a primarul general.

De asemenea, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a dispus ca, în intervalul 23 iulie, orele 14,00-16,00, şi 24 iulie, orele 8,00-16,00, la sediul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti să funcţioneze un punct de prim-ajutor pentru persoanele afectate de caniculă.

Aceste măsuri vin ca urmare a avertizării meteorologice - cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. În perioada 23 iulie, ora 14,00 - 25 iulie, ora 18,00, temperatura aerului va fi de peste 38 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, în calitate de preşedinte al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Capitalei le-a solicitat primarilor de sector şi primarului general punerea în aplicare a planurilor proprii de măsuri pentru prevenirea efectelor caniculei.

Aceste planuri prevăd: asigurarea serviciului de permanenţă şi deschiderea unor linii TELVERDE pentru cetăţeni, până la ridicarea avertizării de cod galben, instalarea unor puncte de prim-ajutor şi pentru distribuirea apei potabile, personalul necesar pentru asistenţa medicală urmând a fi asigurat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, suplimentarea necesarului de apă şi transportul acesteia către persoanele care nu au instalaţii de apă potabilă, mărirea frecvenţei de udare a principalelor artere de circulaţie ale Capitalei şi a altor străzi intens circulate, intensificarea controalelor la societăţile comerciale care produc şi comercializează produse alimentare uşor perisabile şi supravegherea calităţii acestora de către serviciile publice deconcentrate cu atribuţii, în marile supermarketuri şi pieţe agroalimentare, controlul depozitării resturilor menajere la gropile de gunoi ale Bucureştiului şi alte locuri publice cunoscute ca locaţii pentru depozitarea ilegală a resturilor menajere de către Garda de Mediu Bucureşti, asigurarea funcţionării în regim prelungit a fântânilor arteziene şi cişmelelor permanente şi temporare existente pe raza Capitalei. AGERPRES/(Mihaela Tudorache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă : Măsuri de protecţie împotriva caniculei Comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu privitor la măsurile de protecţie împotriva caniculei.
Argeş: Zeci de puncte de prim ajutor deschise în oraşe pentru victimele caniculei Zeci de puncte de prim ajutor pentru persoanele afectate de caniculă au fost deschise în mai multe localităţi urbane din judeţul Argeş, a anunţat luni subprefectul Gheorghe Marin.
Şase puncte de prim ajutor pentru caniculă în sectorul 4 Primăria sectorului 4 anunţă că punctele fixe de prim ajutor de pe raza unităţii administrative sunt funcţionale şi că în incinta lor se distribuie apă potabilă, măsură luată în contextul emiterii de către meteorologi a codului galben de caniculă.
Dolj: În Craiova s-au stabilit patru puncte de prim ajutor pentru perioada caniculară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a stabilit, marţi, ca în municipiul Craiova, în perioada caniculară, să funcţioneze patru puncte de prim ajutor care vor fi amenajate la sediul Instituţiei Prefectului, la Primăria Craiova-Sediul Palace, în Piaţa Centrală, şi la sediul Direcţiei de Asistenţă...
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.