Cele mai citite
 


Gheorghe Flutur: PDL susţine aprobarea în Parlament a legii minorităţilor până la finele actualei sesiuni
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PDL susţine aprobarea în Parlament a legii minorităţilor până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur la finalul şedinţei BPN al PDL.
Gheorghe Flutur a precizat, în context, că PDL şi-a desemnat o echipă de lucru care să se alăture specialiştilor desemnaţi de celelalte partide din Coaliţie în vederea discutării formulei optime în ceea ce priveşte legea minorităţilor. Din partea PDL, a precizat Flutur, au fost desemnaţi prim-vicepreşedintele Roberta Anastase, secretarul general al pratidului, Ioan Oltean, şi preşedintele Comisiei de statut, etică şi litigii, Daniel Buda.
"Se vor întâlni zilele acestea. Este o discuţie dacă la acest proiect se reia dezbaterea de la capăt sau de unde a rămas data trecută. Proiectul de lege al minorităţilor este depus demult în Parlament. Fiecare partid din coaliţia de guvernare şi-a desemnat oameni care să se întâlnească astăzi, mâine, care să stabilească calendarul efectiv din perioada următoare, dacă proiectul de lege intră în forma iniţială sau se reiau discuţiile de la momentul unde se întrerupsese cu o perioadă de timp în urmă. Vă amintesc că era o problemă legată de punerea de acord cu legea educaţiei. Vom şti zilele viitoare în ce situaţie suntem în Coaliţie. Susţinem proiectul de lege cu privire la minorităţi", a precizat Gheorghe Flutur.
Totodată, a mai spus liderul PDL, pe agenda de priorităţi legislative a Coaliţiei se regăsesc legea administraţiei locale, legea câinilor fără stăpân şi legea privind produsele etnobotanice.
"Am discutat astăzi în Coaliţie o serie de proiecte de lege. Legea administraţiei publice locale, care se referă la aleşii locali şi în special la primari, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, legea cu privire la etnobotanice, legea minorităţilor. (...) Luăm în calcul mobilizarea parlamentarilor Coaliţiei pentru că avem mai multe proiecte de lege şi cred că noi am dat dovadă că putem să ne mobilizăm să trecem aceste proiecte de lege", a mai declarat Gheorghe Flutur.
Întrebat dacă s-a luat în calcul şi o asumare a răspunderii Guvernului pe legea minorităţilor, Gheorghe Flutur nu crede că va fi cazul.
"Această Coaliţie are capacitatea să se mobilizeze şi eu cred că responsabilitatea o avem cu toţii. Vom avea aceste teste zilele următoare de dat şi sunt convins că toţi suntem interesaţi să respectăm o semnătură şi un angajament făcut", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. AGERPRES/(A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Bănicioiu: Actuala formulă de calcul pentru taxa clawback poate fi îmbunătăţită Actuala formulă de calcul pentru taxa clawback poate fi îmbunătăţită, în prezent existând în circuitul parlamentar un proiect de lege în acest sens, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Bănicioiu: Legea propusă de PNL privind prevenţia în sănătate - un proiect de amendare a populaţiei PSD este de acord cu dezideratul prevenţiei în sănătate, dar propunerea de lege a PNL pe acest subiect nu are legătură cu prevenţia în sine, ci este un proiect de amendare a populaţiei, a declarat vicepreşedintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă...
Campanie pentru promovarea alăptării la sân, la Parlament Reprezentanţa UNICEF România a organizat, luni, la Parlament o campanie pentru promovarea alăptării copiilor la sân care a cuprins expoziţia de fotografie "Alăptarea în România", dar şi prezentarea iniţiativei privind marketingul substituenţilor de lapte matern.
Primarul Neculai Onţanu iniţiază un proiect de lege împotriva etnobotanicelor Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, joi, la o întâlnire cu familiile unor tineri care consumă etnobotanice, că doreşte să formeze un grup de lucru pentru a elabora un proiect de lege împotriva comercializării acestor produse.
Proiect de lege pentru stimularea natalităţii, depus la Parlament Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus marţi la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stimularea natalităţii, care oferă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să acorde părinţilor o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată...
Tomac (PMP): Depunem în Parlament un proiect privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate Partidul Mişcarea Populară (PMP) va depune în Parlament un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, proiect pe care l-a elaborat în urmă cu doi ani Comisia prezidenţială pentru sănătate, a anunţat miercuri deputatul Eugen Tomac, preşedintele acestei formaţiuni...