Cele mai citite
 


Italia este a treia ţară din lume unde se efectuează transplanturi de organe reuşite
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu internaţional clasează Italia pe locul trei în lume în clasamentul ţărilor cu cea mai mare medie de pacienţi supravieţuitori unui transplant de organe. În Europa este depăşită doar de Spania, informează luni cotidianul Corriere della Sera.
Italia se poate mândri cu o medie de 86 de persoane la 100 care au supravieţuit în urma unui transplant de organe interne. Acest lucru a determinat autorităţile de la Bruxelles să propună medicilor italieni să-şi exporte tehnica în ţările Africii de Nord, începând cu Egiptul. Primul proiect european de acest gen se numeşte THEBERA şi priveşte transplantul de ficat.

"Transplantul reprezintă o ramură avansată şi am atins un nivel ridicat de siguranţă", a confirmat Riccardo Tartaglia, vicepreşedintele Societăţii Italiene pentru Siguranţa şi Calitatea Transplanturilor /SISCT/

Unul dintre instrumentele care au contribuit la obţinerea acestor rezultate excelente a fost crearea unei "check list" a intervenţiei chirurgicale. Lista constă în alcătuirea unui plan de verificări necesare înainte, în timpul şi după operaţie, similară a celei folosită de piloţii de avion. Lista are menirea să reducă accidentele de orice tip.

"La fel se procedează şi în sala de operaţie. Adoptând această metodă simplă, s-a ajuns la o reducere de până la 50% a cazurilor de deces, şi cu până la 30% a complicaţiilor", a precizat Tartaglia. O altă metodă inspirată din aviaţie este şi semnalarea voluntară a celui mai mic incident. "Avem datoria să raportăm incidentele, dar mai ales să învăţăm din evoluţiile negative şi să transmitem mai departe", a afirmat vicepreşedintele SISCT.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Naţională a Transplantului: 11 ani de la primul transplant hepatic reuşit în România Vineri, de Ziua Naţională a Transplantului, s-au aniversat 11 ani de la primul transplant hepatic reuşit în România.
Transplantul de organe creşte de două ori riscul de cancer Riscul de a dezvolta o afecţiune oncologică dintr-un număr de 32 de tipuri de cancer este de două ori mai mare în cazul persoanelor care beneficiază de un transplant de organe, conform unui studiu al experţilor americani, citat de MediaDaily.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Dr. Victor Zota: România a înregistrat anual o creştere progresivă de 30% în domeniul transplantului Anul acesta au fost realizate transplanturi cu organe prelevate de la 23 de donatori aflaţi în moarte cerebrală, 2011 fiind cel mai bun an din punct de vedere al donatorilor, a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Cluj: Eveniment de anvergură pentru marcarea a 20 de ani de transplant renal în România Personalităţi ale vieţii publice, alături de specialişti din ţară şi de peste hotare în domeniul transplantului renal şi pacienţi care au beneficiat de transplanturi au fost prezenţi vineri, la Cluj-Napoca, la sesiunea aniversară de marcare a 20 de ani de la primul program european de transplant renal...