Cele mai citite
 


Medici ungari aleg să muncească în străinătate (media)
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În primele trei luni ale acestui an, în jur de 2.000 de doctori şi diferite cadre medicale din Ungaria au demisionat, mulţi optând să lucreze în străinătate pentru salarii mai bune, scrie în ediţia sa de luni ziarul Nepszabadsag, preluat de MTI.
În ultimii ani, mulţi doctori au plecat la muncă în străinătate, imediat după finalizarea studiilor.

Anul trecut, 1.100 de medici le-au cerut autorităţilor acceptul de a activa în străinătate, jumătate din aceştia înainte de a obţine vreo specialitate.

Gabor Csiba, director al spitalului din Miskolc, a indicat că zilnic 2-3 angajaţi, în special asistente, îşi prezintă demisia.

Această situaţie diferă cu mult de cea din ultimii ani, în domeniul medical, când mulţi doctori din România veneau în Ungaria pentru a-şi desfăşura activitatea, iar acum medicii români aleg să muncească în Franţa.

Pe de altă parte, majoritatea cadrelor medicale ungare îşi îndreaptă atenţia spre Marea Britanie sau Germania, conchide sursa citată.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Aproximativ 3% dintre doctori şi 5-10% dintre asistentele din România emigrează în fiecare an Aproximativ 3% dintre medicii români şi 5-10% dintre asistente emigrează în fiecare an, cele mai frecvente destinaţii fiind Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Scandinavia, potrivit unui studiu realizat de către Federaţia Europeană a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect european extins,...
Exod al medicilor din estul Europei, inclusiv din România, spre Occident Medici şi asistente din ţări est-europene, inclusiv din România, aleg din ce în ce mai mult Occidentul, unde pot avea salarii mai mari şi condiţii de trai mai bune, iar această situaţie este cu deosebire pregnantă în ţările cele mai afectate de criză, notează joi, AFP, într-un amplu comentariu pe această...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...