Cele mai citite
 


Numărul suedezilor contaminaţi cu E.coli a ajuns la 39; 15 cazuri grave
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică /ECEH/, care face ravagii în Germania, a crescut la 39, între care 15 cazuri cu complicaţii serioase, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze, citate de AFP.
Toate cazurile, ce sunt repartizate în întreaga ţară, sunt suspecte că au contractat infecţia în timpul unui sejur în Germania, a anunţat Institutul suedez de prevenire a bolilor infecţioase /SMI/, într-un comunicat.

Potrivit unui bilanţ realizat luni după-amiază, 15 persoane dintre cele 39 bolnave prezintă un sindrom hemolitic şi uremic /SHU/, conform SMI, o complicaţie ce se traduce prin diarei hemoragice şi care poate merge până la disfuncţii renale severe. Cu toate acestea, niciun deces din această cauză nu a fost semnalat pentru moment în ţara nordică.

Autorităţile sanitare germane şi europene se aflau în continuare luni în căutarea cauzei contaminării bacteriene, legată aparent de consumul de legume crude, ce s-a soldat deja cu unsprezece morţi. Confruntate cu cel mai grav val de contaminări cu E.coli din istoria Germaniei, autorităţile sanitare din această ţară se tem că ce e mai rău nu a trecut încă.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.
O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli, primul deces în exteriorul Germaniei O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP.
Epidemia de ECEH din Germania, declarată încheiată Centrul naţional de prevenire a maladiilor a anunţat marţi că epidemia mortală de E.coli enterohemoragică este declarată încheiată în Germania, relatează AP.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...