Cele mai citite
 


Rusia interzice importul legumelor din Germania şi Spania (oficial)
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia a interzis luni importul legumelor din Germania şi Spania şi ar putea extinde această măsură pentru întreaga Uniune Europeană, din cauza unor castraveţi spanioli contaminaţi cu o bacterie ce a provocat moartea a unspezece persoane în Germania, a anunţat şeful serviciului sanitar rus, citat de Interfax.
"Am dat ordin la frontieră ca aceste importuri să fie interzise", a declarat medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko.
"Dacă situaţia nu se schimbă, vom interzice întreaga producţie europeană de legume", a adăugat şeful Rospotrebnadzor.
O femeie de 91 de ani, decedată duminică, a devenit cea de-a 11 victimă a bacteriei E.coli, ce provoacă hemoragii în sistemul digestiv.
Contaminarea este pusă pe seama unor castraveţi din Spania, dar ar fi putut avea loc şi pe parcursul lanţului de distribuţie.
Mai multe state europene au raportat cazuri suspecte.AGERPRES/(Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
Castraveţi româneşti destinaţi comercializării în UE ar putea fi distribuiţi gratuit pe piaţa internă Castraveţii româneşti de seră destinaţi comercializării în ţările Uniunii Europene ar putea fi distribuiţi gratuit spitalelor şi caselor de bătrâni, după ce au fost blocate contractele în comerţul intracomunitar din cauza epidemiei produse de E.coli, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul...
Rusia reia importurile de legume din Spania şi Danemarca Rusia ridicat embargoul asupra legumelor provenind din Spania şi Danemarca, după ce a reluat, pe 28 iunie, importurile de legume din Olanda şi Belgia, a anunţat vineri şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko.
Oraşul din centrul crizei E.coli Hamburg este centrul unei crize care a izbucnit cu aproape trei săptămâni în urmă. Începând cu marţea trecută (24 mai), 15 persoane au murit şi peste 1.100 suferă de efectele infecţiei cu bacteria E. coli, iar mulţi sunt plasaţi la secţia de terapie intensivă, scrie New York Times în ediţia de marţi...
(Corespondenţă) PE va organiza o dezbatere la Strasbourg despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli Bruxelles, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Evoluţiile serioase din mai multe state membre UE referitoare la contaminarea cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), soldată deja cu 10 decese confirmate în Europa, au determinat Parlamentul European să includă o dezbatere...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.