Cele mai citite
 


Sa mâncăm diversificat, deoarece un aliment miracol nu există (studiu)
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În plin festival la Cannes, Christophe Leroy, proprietarul mai multor restaurante din sudul Franţei, lansa un nou concept culinar 'Eternity food', propunând meniuri compuse din produse naturale care conţin antioxidanţi puternici 'care combat îmbătrânirea şi favorizează regenerarea celulelor', scrie ziarul Ouest France în ediţia de luni.
Conceptul invadează librăriile, supermarketurile, devine un argument folosit de grupurile alimentare pentru vânzarea produselor. Felurile de mâncare propuse de Leroy sunt desigur bune, dar operaţiunea de promovare seamănă cu sfaturile date de pseudo-nutriţionişti care dau asigurări că brocoli, ardeiul gras sau strugurii ne vor scăpa pe toţi de cancer.

Acest mod de marketing a fost respins de ultimul studiu al Agenţiei de securitate alimentară /ANSES/ care spune că 'nu există un aliment miracol'. 'Un aliment, chiar o categorie de alimente, luat izolat, nici nu favorizează dar nici nu împiedică declanşarea cancerului', potrivit studiului.

Raportul aminteşte că mai mulţi factori sunt la originea cancerului, precum comportamentul individual - din care nutriţia face parte, dar şi activitatea fizică şi mediul înconjurător. 'Ca să prevenim diversele boi, trebuie să ne orientăm spre diversitatea alimentară', se spune în studiu.

Pe scurt, trebuie să mâncăm din toate, dar mai puţin din unele produse care cresc riscul de producere a cancerului. 'Este vorba de băuturile alcoolice, de carnea roşie, de mezeluri, sare, de suplimente alimentare pe bază de beta-caroten, acestea din urmă fiind mai ales interzise persoanelor supuse deja riscului, precum fumătorii. Alte alimente, printre care fructele şi legumele, contribuie la diminuarea riscului de producere a cancerului', potrivit raportului.

Studiul ANSES recomandă asocierea acestei alimentaţii echilibrate cu exerciţiile fizice zilnice. Sportul şi alimentaţia sănătoasă ar putea contribui la reducerea cu o treime a cazurilor de cancer în ţările industrializate.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.
Proiect privind alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică la copii, derulat de MS Proiectul strategic ''Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România'' este derulat de Ministerul Sănătăţii (MS) până în aprilie 2011 la nivel naţional...
Antioxidanţii ar putea favoriza avansarea melanomului (studiu) Meniţi să îmbunătăţească sănătatea celulelor şi să întârzie îmbătrânirea, antioxidanţii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai ucigător cancer de piele, facilitând propagarea metastazelor, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature şi preluat de AFP.
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Alimentaţia sănătoasă - Calculul necesarului caloric zilnic Organismele vii se află în strânsă dependenţă de mediul înconjurător. Între organism şi mediu există un schimb continuu de materie, energie şi informaţie, schimb care se află la baza desfăşurării tuturor proceselor biologice. Factorii de mediu esenţiali implicaţi în aceste procese sunt aerul, apa şi...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...