Cele mai citite
 


Sălaj: Fără ceasuri, inele şi unghii false la angajaţii Spitalului Judeţean
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău nu vor mai putea purta, în timpul programului, obiecte precum ceasurile sau inelele şi nici unghii false, măsura fiind menită a reduce riscul apariţiei infecţiilor intraspitaliceşti (nosocomiale).
"Măsura nu este una nouă, dar în perioda următoare angajaţii vor fi monitorizaţi mult mai atent. Ei nu vor avea voie să poarte ceasuri sau inele, iar în cazul femeilor, nici unghii false, pentru că este clar că sub ele pot rămâne bacterii care sporesc riscul apariţiei de infecţii la pacienţi", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Potrivit sursei citate, anul trecut 23 de pacienţi ai unităţii spitaliceşti au avut de suferit ca urmare a unor infecţii nosocomiale.
În spital s-a derulat, în cursul săptămânii trecute, şi o campanie pentru personalul medical din judeţ privind importanţa igienei mâinilor în sensul prevenirii deceselor cauzate de infecţiile nosocomiale. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor
Sălaj: Coplată minimă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Coplata pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost stabilită la cinci lei, nivelul minim legal acceptat.