Cele mai citite
 


Ghid pentru părinţii copiilor bolnavi de hidrocefalie
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 22 iul /Agerpres/ - Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie (ARSBH), organizaţie nonprofit, desfăşoară numeroase activităţi ce au ca scop principal ameliorarea stării de sănătate a copiilor bolnavi de spina bifida şi de hidrocefalie din România.

În cei patru ani şi jumătate de la constituire, ARSBH a finanţat achiziţia sistemelor de drenaj şi a celorlalte materiale şi dispozitive medicale necesare în efectuarea a peste 450 de intervenţii chirurgicale, ce au vizat ameliorarea stării de sănătate a copiilor bolnavi de spina bifida şi de hidrocefalie.

Anual, aproximativ 140.000 de euro, proveniţi din donaţii şi sponsorizări de la persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, sunt folosiţi în acest scop. Astfel, în acest an, până pe 20 iulie, peste 80 de copii au fost operaţi fiindu-le implantate sisteme de drenaj donate de ARSBH.

Experienţa de până acum demonstrează că numai intervenţia chirurgicală nu asigură vindecarea. După operaţie, urmează o lungă perioadă de tratament postoperatoriu şi de recuperare neuropsihomotorie.

În această etapă, rolul părinţilor, al familiei este determinant pentru ameliorarea stării de sănătate şi pentru reintegrarea socială a copilului bolnav. Din păcate, părinţii şi familiile acestora resimt o lipsă acută de informaţii coerente atât despre boală şi efectele ei, cât şi despre modalităţile concrete de intervenţie pentru dezvoltarea normală a copilului.  

În scopul compensării acestui deficit, la sugestia medicilor din ARSBH şi la propunerea părinţilor care au în îngrijire copii bolnavi de hidrocefalie, asociaţia lansează ghidul “Copilul Dumneavoastră şi Hidrocefalia – Ghid practic pentru familii”.

Lucrarea a fost publicată pentru prima oară în anul 2004, în engleză, sub egida Asociaţiei de Spina Bifida şi Hidrocefalie din Marea Britanie.

Ea este realizată de un grup de specialişti, cu o bogată experienţă în domeniul tratării, recuperării şi dezvoltării personalităţii copiilor bolnavi de hidrocefalie. Conţinutul este prezentat într-o manieră practic aplicativă, deloc sofisticat şi complicat.

Cartea abordează în mod unitar etapele dezvoltării copilului bolnav de hidrocefalie de la naştere, până la adolescenţă.

Ghidul evidenţiază cu claritate rolul şi intervenţiile părinţilor, familiei, precum şi relaţiile dintre aceştia şi factorii educativi în diverse etape ale formării şi dezvoltării personalităţii copilului bolnav de hidrocefalie.

Realizată în condiţii grafice remarcabile, ediţia în limba română, adaptată la specificul societăţii române cu acceptul Asociaţiei de Spina Bifida şi Hidrocefalie din Marea Britanie, va fi oferită gratuit părinţilor care au în îngrijire copii bolnavi de spina bifida şi de hidrocefalie, personalului din instituţiile de sănătate şi din instituţiile de protecţie a copilului, precum şi tuturor celor implicaţi în acţiunea complexă de ameliorare a stării de sănătate a acestor copii.

Lucrarea va fi lansată sâmbătă, 25 iulie, ora 12.30, în sala Rondă a Hotelului “Golden Tulip Times”, situat în zona Pasajului Muncii.AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ghid de terapie comportamentală pentru copii, lansat la Librăria Mihai Eminescu Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Un nou ghid de terapie ABA a fost lansat miercuri, la Librăria Mihai Eminescu, în cadrul unui parteneriat dintre Organizaţia World Vision România, Editura Frontiera şi Asociaţia Puzzle România.
Ghid de prim-ajutor pentru copii, lansat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov Ghidul "Sunt primul ajutor! SPA Junior", având-o ca autoare pe Mihaela Arion, redactor de radio, a fost lansat vineri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Ghid pentru soluţionarea amiabilă a solicitărilor pentru daune morale în caz de vătămări corporale sau deces Societăţile de asigurare şi Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) au în pregătire un ghid pentru stabilirea pe cale amiabilă a nivelului daunelor morale, în cazul vătămărilor corporale sau decesului, a declarat, joi, la un seminar de specialitate, Daniela Grigore, director al diviziei Daune...
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Covasna: Ghid pentru persoanele cu traumatism vertebro-medular, lansat de sportivul Ciprian Anton Ciprian Anton, campion naţional la tenis în fotoliu rulant, a lansat vineri, la Sfântu Gheorghe, 'Ghidul persoanelor cu traumatism vertebro-medular', un volum realizat împreună cu psihoterapeutul Mariana State, în scopul sprijinirii persoanelor cu deficienţe locomotorii şi apropiaţilor acestora.
Hunedoara: Ghid european de călătorie, scris de şeful poliţiştilor hunedoreni Un ghid de călătorie care conţine principalele reglementări ce trebuie cunoscute de cetăţenii români care circulă în Europa a văzut lumina tiparului, luni, la Deva, autorii volumului fiind şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, comisar şef Liviu Gabriel Dumitru, şi agentul principal...