Cele mai citite
 


Tot mai mulţi tineri suferă de hipertensiune (studiu)
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu recent apărut în revista americană Epidemiology (SUA) arată că hipertensiunea este tot mai răspândită în rândul tinerilor americani: aproape un tânăr din cinci suferă de hipertensiune, iar jumătate dintre ei nici nu ştiu că sunt hipertensivi, scrie site-ul femina.ch.
Mulţi hipertensivi nu prezintă simptomele afecţiunii, însă, în lipsa diagnosticului şi a tratamentului, hipertensiunea poate duce la boli cardiace, atacuri şi infarcturi. Studiul a avut la bază datele adunate în 2008 de la 14.000 de femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, dintre care 19% aveau hipertensiune. Cercetătorii au constatat că bărbaţii riscă mai mult decât femeile să fie hipertensivi: 27% dintre bărbaţii observaţi, faţă de 11% dintre femei.

Un alt studiu, citat în acest sens şi desfăşurat în cadrul programului american National Health and Nutrition Examination Survey, arăta un nivel al hipertensiunii de doar 4% la un grup de persoane de aceeaşi vârstă, observat în 2007 - 2008. 'Tinerii şi medicii la care merg nu trebuie să plece de la premisa că nu sunt destul de bătrâni pentru a fi hipertensivi', spune dr Kathleen Mullan Harris, care a participat la realizarea ultimului studiu.

Pentru a evita problemele de sănătate asociate cu hipertensiunea, este suficient să se meargă periodic la medic pentru depistarea afecţiunii. Ca să poată fi prevenită, cercetătorii recomandă un regim alimentar sănătos şi echilibrat, bogat în fructe şi legume, în care să nu se consume mai mult de 2.300 mg de sare pe zi. Ei mai sfătuiesc bărbaţii să nu consume mai mult de două pahare de alcool pe zi şi femeile, mai mult de un pahar. Este indicat să se facă regulat mişcare, câte 150 de minute de activitate fizică, de la moderat la intens, pe săptămână.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Noul ghid dietetic din SUA stabileşte în premieră limite specifice de zahăr, sare şi grăsimi Americanii ar trebui să reducă aportul de sare, grăsimi şi zahăr, în conformitate cu cel mai recent ghid dietetic publicat joi de guvernul federal şi care stabileşte pentru prima dată limitele specifice pentru anumite produse alimentare, informează agenţia France Presse (AFP).
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Consumul de legume şi fructe proaspete înseamnă sănătate pentru tinere (studiu) Tinerele care consumă fructe şi legume proaspete în cantităţi mari când au în jur de 20 de ani îşi păstrează în bune condiţii arterele şi îşi reduc cu 40% riscul de ateroscleroză la vârsta adultă, arată un studiu apărut vineri şi menţionat de AFP.
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.