Cele mai citite
 


Tulcea: Elicopter nou pentru bolnavii din Delta Dunării
marţi, 31 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea Specială de Aviaţie (USA) din Tulcea urmează să primească luna viitoare un elicopter, încă din 2009 instituţia solicitând autorităţilor naţionale de resort un aparat de zbor.
''Din iunie vom avea aeronava noastră. Până la finele anului va ajunge şi una din cele cinci aeronave contractate prin fundaţia SMURD, iar de anul viitor vom avea şi un elicopter SMURD, dar nu ştim încă dacă acesta va ajunge la noi, la Constanţa sau la Galaţi'', a declarat, luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful Centrului operaţional din cadrul USA Tulcea, Laurenţiu Lupu.
El a făcut un apel la primarii din Delta Dunării pentru a amenaja locurile în care poate să aterizeze o aeronavă, având în vedere că zonele transmise deja nu pot fi utilizate decât vara, cu atât mai mult cu cât Centrul de sănătate din Sulina a fost desfiinţat.
''Ni s-au comunicat locuri valabile doar vara. Iarna acestea nu se văd. Avem nevoie de zone fără obstacole, un pic mai ridicate, neinundabile şi marcate. Trebuie luat în calcul că spitalul din Sulina a fost desfiinţat, iar această problemă ne va solicita destul de mult. Ştiu că sunt costuri mari, dar este vorba de cetăţenii Deltei'', a menţionat Laurenţiu Lupu.
USA Tulcea a fost înfiinţată în mai 2008, atunci când avea patru angajaţi şi un elicopter în dotare. În momentul de faţă, unitatea nu are niciun aparat de zbor, elicopterul detaşat de la Inspectoratul General de Aviaţie utilizat până în prezent fiind în reparaţii. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Arafat a verificat condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter SMURD Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a verificat, duminică, la Galaţi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de infrastructură pentru operarea viitorului elicopter smurd care urmează să fie adus în judeţ cel mai probabil în luna aprilie.
Tulcea: Victor Ponta a participat la recepţia unui elicopter medicalizat pentru urgenţele din Delta Dunării Primul-ministru Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat, vineri, la Tulcea, la recepţia unui elicopter medicalizat de tip IAR-316, care a fost echipat cu dotări specializate pentru misiuni de urgenţă medicală.
Galaţi: Victor Ponta şi Raed Arafat au participat la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală Prim-ministrul Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat au participat, vineri, la Galaţi, la inaugurarea Punctului de operare aero-medicală din localitate, dotat cu un elicopter SMURD.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: Măsuri pentru prevenirea unor probleme grave în cazul pacienţilor care necesită dializă Doar 17 din cele aproape 100 de persoane care fac dializă din judeţul Tulcea au fost deja internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru a preveni apariţia unor probleme în condiţiile în care drumurile ar deveni impracticabile din nou, din cauza zăpezii.
Tulcea: Elicoptere noi pentru SMURD în mai multe zone din ţară Judeţele din Moldova vor primi anul acesta un elicopter medicalizat SMURD, potrivit subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, judeţele din Dobrogea urmând să aibă parte de un aparat de zbor similar peste cel mult un an.