Cele mai citite
 


Alergiile au un efect protector împotriva unui tip de cancer cerebral
vineri, 1 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Cu cât o persoană este mai alergică, cu atât este mai mic riscul de a face gliom, tip de tumoare localizată în creier, afirmă o echipă de cercetători americani, citaţi de site-ul passionsante.be.

Specialiştii au analizat datele referitoare la 420 de pacienţi care sufereau de gliom, pe care le-au comparat cu cele de la 600 de persoane sănătoase. Intenţia lor era să depisteze frecvenţa şi tipul alergiilor (sezoniere, la praf, animale, medicamente, alimentaţie, etc.) întâlnite la cele două grupuri.

'Studii anterioare puseseră în evidenţă o legătură între alergii şi riscul de gliom', spune prof. Bridget Mac Carthy de la Universitatea Illinois. 'Lucrările noastre confirmă faptul că alergiile au un rol protector şi am ajuns la concluzia că, cu cât o persoană este alergică la mai mulţi agenţi, cu atât este mai protejată', riscul reducându-se cu până la 34%. Explicaţia este că 'există o relaţie între sistemul imunitar al persoanelor alergice şi riscul de gliom', spune Bridget Mac Carthy. 'Pentru a înţelege mecanismul implicat în dezvoltarea tumorilor la creier, este esenţială realizarea unui studiu complet asupra alergiilor şi utilizării antihistaminicelor, cu identificarea marcărilor biologici', încheie ea.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Curcuma presărată pe salate poate ajuta la prevenirea cancerului (studiu) Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promiţătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare, scrie luni metronews.fr.
Cancerul la sân ar putea fi depistat cu ajutorul unei mănuşi sensibile (studiu) O echipă de cercetători japonezi şi americani a anunţat că a conceput un material sensibil, foarte suplu, care ar putea în viitor să permită depistarea mai fină, prin palpare, a unei anomalii mamare, semn al unui posibil cancer la sân, transmite luni AFP.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Un tratament împotriva efectelor opiaceelor prelungeşte viaţa pacienţilor bolnavi de cancer (studiu) Un medicament pentru tratarea constipaţiei cauzate de opiaceele analgezice a dublat timpul de supravieţuire al pacienţilor cu cancer avansat, a dovedit o analiză efectuată de cercetători americani asupra a două studii clinice, informează agenţia France Presse.