Cele mai citite
 


Aproape o jucărie din zece destinate pieţei chineze este considerată periculoasă
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Aproape o jucărie din zece fabricate pentru piaţa internă chineză prezintă pericol pentru sănătate, a anunţat o agenţie guvernamentală, referindu-se la calitatea unei părţi din producţia manufacturieră din China.

Din 242 jucării alese la întâmplare din opt provincii ale ţării, 20 nu respectau normele, a semnalat Agenţia de control al calităţii într-un comunicat difuzat marţi de presă, citat de AFP.

Trei din jucăriile analizate conţineau metale grele, ca plumbul şi cadmiul, a căror absorbţie poate duce la otrăviri grave, în timp ce alte articole aveau muchii tăioase şi 'proeminenţe periculoase', se spune în comunicat.

Agenţia a testat şi alte articole - încălţăminte şi biciclete pentru copii, produse pentru bebeluşi - şi a descoperit la 20% probleme de siguranţă.

Potrivit unui raport publicat acum câteva săptămâni de Greenpeace, anumite jucării comercializate în China continentală şi Hong Kong conţin ftalaţi, grup de produse chimice folosite pentru a flexibiliza materialele plastice, care pot provoca tulburări hormonale. Ftalaţii au fost excluşi din produsele de pe pieţele Uniunii Europene şi americane destinate copiilor sub trei ani pentru că sunt perturbatori hormonali. AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Machiajul provoacă menopauze timpurii Substanţele chimice prezente în produsele de machiaj, ojă şi ambalaje alimentare provoacă menopauze precoce, avertizează cercetătorii. Rezultatele cercetărilor lor arată că la femeile care se expun unor doze ridicate menopauza poate interveni cu doi ani şi jumătate mai devreme decât la celelalte femei...
O substanţă chimică găsită în produse de uz casnic şi cosmetice poate cauza diabetul O substanţă chimică găsită în produse de uz casnic şi cosmetice, precum produsele autobronzante, poate cauza diabetul, relevă un studiu apărut în jurnalul Diabetes Care şi ulterior publicat în România de către MediHelp International.
Şamponul poate duce la îngrăşare Medicii au descoperit că anumite componente chimice din unele produse cosmetice pot duce la îngrăşare. Din acest punct de vedere, şamponul nu este un produs chiar atât de neutru pe cât se poate crede, scrie 20minutes.ch.
China: Investigaţie după ce mai mulţi bebeluşi au murit în urma vaccinării împotriva hepatitei B Autorităţile din China au lansat investigaţii după ce mai mulţi copii au murit, începând din noiembrie, după ce au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B, în cadrul unui program guvernamental de imunizare, relatează marţi Associated Press şi Xinhua.
Prostituatele din China sunt uneori victime ale abuzurilor şi 'torturilor' autorităţilor /HRW/ Prostituatele din China sunt victime ale unor abuzuri sistematice din partea autorităţilor, potrivit unui raport al Human Rights Watch /HRW/ dat publicităţii marţi şi care vorbeşte despre existenţa unor 'torturi' în detenţie, de violuri şi de internări în institute de reeducare, relatează agenţia France...
China furnizează 85 % din produsele contrafăcute din UE (raport) Principală sursă a produselor contrafăcute care sosesc în Europa, China a căpătat putere în 2010 şi a furnizat 85 % din produsele confiscate la frontierele Uniunii Europene, relevă joi Comisia Europeană într-un raport privind intervenţiile vamale, relatează AFP.