Cele mai citite
 


Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
'Nu există nicio urmă a periculoasei bacterii în probele de castraveţi danezi pe care Direcţia pentru alimentaţie i-a analizat la sfârşitul săptămânii', se menţionează în comunicatul difuzat marţi de autorităţile daneze. De aceea nu există nimic care să arate că sursa gravei infecţii provocate de E.coli ar fi castraveţii danezi, potrivit comunicatului.

Testarea castraveţilor danezi proveniţi de la doi producători s-a realizat la cererea autorităţilor germane, care au exprimat suspiciuni cu privire la posibila contaminare a castraveţilor.

Danemarca îşi menţine recomandarea de a nu se consuma castraveţi cruzi proveniţi din Spania, nici roşii, salată şi castraveţi cruzi din nordul Germaniei.

Periculoasa bacterie a infectat 14 danezi în ultimele zile, dintre care 13 s-au contagiat în timpul şederii în Germania iar în cazul celuilalt nu se cunoaşte sursa, potrivit ultimelor date difuzate de Institutul de Serologie Naţional.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sursa contaminării legumelor nu a fost identificată, alerta privind consumul acestora în stare crudă rămâne valabilă Sursa contaminării legumelor cu o bacterie aflată la originea mai multor decese nu a fost identificată, au afirmat duminică autorităţile germane, precizând că alerta generală privind fructele şi legumele rămâne valabilă.
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
CE notifică statele membre cu privire la una din sursele contaminării cu STEC, ce produce E.Coli Comisia Europeană, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state...
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).