Cele mai citite
 


Biberoanele pe bază de bisfenol A interzise în întreaga UE începând de miercuri
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compusul chimic bisfenol A /BPA/ va fi interzis în fabricarea biberoanelor începând de miercuri şi toate produsele care conţin această substanţă, prezentă în numeroase recipiente de plastic alimentare, vor fi retrase de pe piaţă în toate statele membre ale Uniunii Europeane, a anunţat marţi Comisia Europeană, informează AFP.
Începând de miercuri, biberoanele care conţin bisfenol A nu vor mai putea fi comercializate, nici importate în ţările UE.

Interdicţia folosirii acestei substanţe chimice a fost decisă în ianuarie şi, începând din martie, UE a interzis deja fabricarea de biberoane conţinând BPA pe întreg teritoriul său.

'1 iunie va fi un punct de reper în eforturile noastre de a proteja mai bine sănătatea cetăţenilor UE şi, în special, cea a copiilor', a afirmat comisarul european pentru sănătate, John Dalli.

BPA este un compus organic care intră în compoziţia policarbonaţilor utilizaţi pentru fabricarea obiectelor din plastic, între care şi biberoanele. Cantităţi mici de BPA din sticlele de plastic pot ajunge în lichidele pe care le transportă atunci când recipientele sunt încălzite la temperaturi înalte.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Uniunea Europeană interzice biberoanele care conţin bisfenol A Ţările Uniunii Europene (UE) au hotărât să interzică, începând de primăvara viitoare, producţia şi comercializarea biberoanelor care conţin bisfenol A, compus chimic controversat folosit la fabricarea materialelor plastice utilizate în alimentaţie, a anunţat Comisia Europeană (CE), citată de AFP.
CE pregăteşte reanalizarea controversatului regulament REACH din domeniul industriei chimice Comisia Europeană se pregăteşte să reanalizeze, la cinci ani după adoptare, controversatul regulament REACH, care obligă producătorii de chimicale să ofere garanţii solide privind siguranţa produselor lor pentru consumatori. Din momentul prezentării sale până la adoptarea finală în anul 2006, regulamentul...
Plasticul alimentar: Bisfenolul A nu ameninţă sănătatea /AESA/ Bruxelles, 30 sep /Agerpres/ - Bisfenolul A, un compus chimic utilizat la fabricarea ambalajelor pentru alimente, interzis în Danemarca şi Franţa, nu prezintă riscuri pentru sănătate, a afirmat joi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor /AESA/, cu sediul la Parma /Italia/, citată de France 24...
Ebola: Comisia Europeană cere statelor UE mobilizarea a 5.000 de medici pentru combaterea epidemiei în Africa (surse) Comisia Europeană a început un tur al capitalelor europene pentru a solicita un efort suplimentar pentru combaterea epidemiei de Ebola în Africa, care include şi mobilizarea a 5.000 de medici şi a "mii de îngrijitori", a declarat pentru AFP o sursă europeană.
Comisia Europeană vrea să limiteze expunerea lucrătorilor la agenţi cancerigeni Comisia Europeană a propus vineri stabilirea de noi praguri de expunere a lucrătorilor la 13 agenţi chimici cancerigeni, în vederea scăderii numărului de cazuri de cancer la locul de muncă, informează France Presse.
Comisia Europeană și SUA își dau mâna și convin asupra fluxului transatlantic de date și a implementării Scutulului UE-SUA privind protecția vieții private (Privacy Shield) La începutul acestui an la Strasbourg, Uniunea Europeană împreună cu Statele Unite ale Americii (”SUA”) au stabilit un nou cadru pentru fluxurile transatlantice de date denumit -”Privacy Shield”. Implementarea scutului privind protecția vieții private vine la scurt timp după ce în octombrie 2015 Curtea...