Cele mai citite
 


Angajaţii de la Spitalul de Urgenţă ameninţă cu greva generală
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 22 iul /Agerpres/ - Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au primit, miercuri, doar 40 la sută din drepturile salariale aferente lunii iunie din lipsa fondurilor alocate de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu şi ameninţă cu acţiuni de protest care pot merge până la grevă generală.

“Oamenii vor să declanşeze acţiuni de protest faţă de neprimirea drepturilor salariale aferente lunii iunie şi a primelor de stabilitate, dar Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu a realizat servicii medicale în trimestrul al doilea conform indicatorilor stabiliţi, respectiv a înregistrat cu aproximativ o sută de cazuri mai puţin faţă de numărul de cazuri stabilite de rezolvat”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Florentina Popescu.

Ea spune că la spital s-a produs şi o greşeală managerială şi contabilă, pentru că s-au promis şi s-au calculat în bilanţul contabil cheltuielile cu salariile cumulate cu prima de stabilitate în condiţiile în care se bazau pe venituri viitoare, respectiv veniturile aferente perioadei 1-15 iulie, şi nu existau disponibilităţi băneşti pentru ca acestea să fie plătite la sfârşitul lunii iunie.

În replică, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Gabriela Lupu, spune că nu poate veni cu modificări în bilanţul contabil şi nici nu era obligată să evidenţieze separat salariile şi primele şi a aşteptat data de 20 iulie pentru a încasa de la Casa de Sănătate banii aferenţi serviciilor medicale pentru perioada 1-15 iulie.

„În ceea ce priveşte realizarea a 1.352 de cazuri, faţă 1.450 de paturi disponibile, eu nu pot să iau oamenii de pe stradă şi să îi internez doar pentru a realiza aceşti indicatori”, a completat Gabriela Lupu.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu spune că spitalul are două soluţii: ori realizează mai multe servicii medicale şi, implicit, are mai multe venituri, ori reduce cheltuielile aşa cum s-au redus peste tot sporurile sau primele de vacanţă.

Totodată, recunoaşte că a solicitat o deschidere de credite pentru plata tuturor serviciilor medicale, inclusiv pentru plata aferentă serviciilor medicale realizate în luna iulie, şi că a primit de la Ministerul Finanţelor doar 7,5 milioane de lei din suma solicitată de 12,5 milioane de lei pentru cele şase spitale din judeţ, diferenţa de plată urmând a fi achitată până la data de 10 august.

În condiţiile în care nu îşi vor primi toate drepturile salariale pentru luna iunie, salariaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu vor să declanşeze acţiuni de protest constând într-o grevă de avertisment de două ore pentru data de 27 iulie şi grevă generală pentru data de 3 august 2009. AGERPRES/(Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Timiş: Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase au protestat Circa o sută de angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara au protestat, miercuri, în incinta instituţiei, pentru că li s-au tăiat sporurile şi au anunţat că îl vor da în judecată pe director, transmite corespondentul AGERPRES.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la ambulanţă Aproximativ 100 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au protestat, vineri, în curtea instituţiei faţă de neîncasarea unor drepturi salariale.
Dolj: Grevă de avertisment la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova Mai mulţi salariaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, afiliaţi la Sindicatul Unimedical, s-au aflat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de reducerea salariilor în 2010 de către conducerea instituţiei printr-o decizie pe care o consideră "fără acoperire...