Cele mai citite
 


Cancelarul Angela Merkel în vizită în India
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancelarul german Angela Merkel şi premierul indian Manmohan Singh au discutat marţi, la New Delhi, despre securitatea regională şi au promis că cele două ţări vor colabora în lupta împotriva terorsimului şi pentru promovarea stabilităţii în Asia de Sud, informează Associated Press.
Situaţia din Afganistan, inclusiv retragerea forţelor NATO de pe teritoriul afgan până în 2014, s-a aflat printre subiectele discuţiei dintre cei doi şefi de guvern.

'Am discutat situaţia din Afganistan şi Pakistan. Terorismul este o provocare importantă, împotriva căreia trebuie luptat pe toate fronturile şi nu în mod selectiv', a afirmat premierul indian Singh după întrevederea cu cancelarul german.

Angela Merkel a declarat că Germania, care va găzdui următoarea conferinţă privind Afganistanul până la sfârşitul acestui an, va insista pentru reconcilierea tuturor forţelor din această ţară cu principala condiţie 'ca acestea să renunţe la folosirea forţei'.

Cancelarul german, care este însoţit de alţi şapte miniştri, a promovat consorţiul european, din care face parte şi Germania, care produce Eurofighter Typhoon, sugerând Indiei să îl aleagă pentru contractul care prevede achiziţionarea de către New Delhi a 126 de avioane de luptă, în valoare de 11 miliarde de dolari.

'Suntem convinşi că avem cel mai bun produs de oferit', a afirmat ea.

Potrivit unor surse oficiale, cele două părţi au semnat de asemenea patru acorduri de cooperare în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, fizicii nucleare, educaţiei şi cercetării medicale.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Aflată la a şasea ediţie, Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day), este marcată pe 12 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Rusia ar putea desfăşura grăniceri la frontiera tadjico-afgană, temându-se de instabilitatea din Afganistan /Reuters/ Rusia ia în considerare desfăşurarea de grăniceri la graniţa dintre Tadjikistan şi Afganistan, în contextul temerilor privind creşterea instabilităţii în Afganistan după retragerea trupelor NATO din această ţară, prevăzută să se încheie până la sfârşitul anului viitor, a declarat ambasadorul rus la Kabul...
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată la 12 noiembrie, începând din 2009, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
Lupta antipolio, victimă a focului încrucişat în Pakistan În pofida diferenţelor, 40 de milioane de copii din locuri atât de îndepărtate, precum Bangladesh, Ruanda, Haiti sau Filipine, au un lucru în comun: se nasc în locuri lipsite de asistenţă medicală. Este ceea ce consideră organizaţia Save the Children despre copiii care sunt lipsiţi de vaccinuri împotriva...
"Cu puţin noroc", poliomielita va fi eradicată până în 2017 în Pakistan şi în Afganistan (Bill Gates) Bill Gates a declarat că poliomielita ar putea fi eradicată "cu puţin noroc" până în 2017, în Pakistan şi în Afganistan, ţări în care această boală infecţioasă şi contagioasă este încă prezentă, informează agenţia France Presse.