Cele mai citite
 


Cartierul în care trăim influenţează sănătatea mentală
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cartierul în care trăim joacă un rol important în apariţia şi accentuarea problemelor de sănătate mentală, afirmă specialişti canadieni, citaţi de site-ul passionsante.be.
Experţii au vorbit în cadrul unui colocviu cu tema 'Sănătate în cartier, sănătate în spirit', organizat la iniţiativa Institutului universitar de sănătate mentală Douglas (Montreal). Curăţenia şi siguranţa locului, interacţiunile sociale, amenajarea urbană şi apropierea serviciilor de cetăţean constituie tot atâţia factori cu efect pozitiv sau, dimpotrivă, negativ. 'Persoanele care trăiesc în cartiere cu multă sărăcie, violenţă şi zgomot riscă să fie stresaţi cronic şi să alunece în depresie', spune Norbert Schmitz, cercetător la Institutul Douglas. 'Ţinând seama că activitatea fizică este importantă pentru scăderea stresului, faptul că trotuarele nu sunt bune sau că nu există parcuri care să permită practicarea unei forme de mişcare va avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice, dar şi mentale', adaugă el.

Un cartier poate fi benefic dacă vecinii se ajută între ei şi dacă există servicii comunitare, de sănătate şi centre de relaxare, încheie site-ul passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Violenţa împotriva femeilor este o 'epidemie' Una din trei femei a fost în cursul vieţii victima abuzurilor fizice sau sexuale, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, definind acest fenomen ca 'o problemă globală de sănătate de proporţiile unei epidemii', informează vineri setimes.com.
Persoanele cu probleme mentale sunt împiedicate să voteze în multe state din UE În contradicţie cu dreptul internaţional şi european, pe teritoriul Uniunii Europene cetăţenilor cu probleme de sănătate mentală le este refuzat în mod regulat dreptul de a vota, susţine un nou raport preluat de EUObserver în ediţia de marţi.
Persoanele depresive sunt de trei ori mai expuse riscului de a comite acte violente (studiu) Persoanele diagnosticate cu depresie majoră au de aproximativ riscă de trei ori mai mult decât restul populaţiei să comită acţiuni de criminalitate violentă, cum sunt jaful, infracţiunile sexuale şi atacurile, au declarat miercuri experţi în psihiatrie de la universitatea Oxford care au publicat un studiu...
Peste 350 milioane de persoane din lumea întreagă suferă de depresie (OMS) Peste 350 de milioane de persoane din lumea întreagă suferă de depresie sau de o tulburare mentală, potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicate cu ocazia Zilei mondiale a sănătăţii mentale, marcate miercuri, relatează AFP.
Tai-chi, tehnică de meditaţie şi relaxare cu efecte benefice asupra sănătăţii fizice şi mentale Tai-chi este o tehnică tot mai cunoscută, fiind o activitate cu efecte benefice asupra sănătăţii fizice şi mentale, aflată la întretăierea artelor marţiale cu sportul şi tehnicile de relaxare, scrie passionsante.be.
Salvaţi Copiii: Violenţa reflectată în mass-media are consecinţe în dezvoltarea copilului Organizaţia Salvaţi Copiii a iniţiat joi o masă rotundă ca temă reflectarea violenţei în mass-media, una dintre concluziile principale fiind aceea că acest fenomen are consecinţe negative în dezvoltarea psihică şi afectivă a copiilor.