Cele mai citite
 


Dolj: NUP în cazul fostului şef al Biroului de Arme şi Explozibil care şi-a împuşcat familia
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a închis dosarul fostului şef al Biroului de Arme şi Explozibil din cadrul IPJ Dolj, Nelu Gruia, care pe 13 aprilie şi-a împuşcat soţia şi fiica după care s-a sinucis.
Potrivit procurorului Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru omor şi tentativă de omor, dar şi pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii.
Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj, Nelu Gruia, în vârstă de 55 de ani, fost şef al Serviciului de Arme şi Muniţii din IPJ Dolj în perioada 2006 - 2009, şi-a împuşcat, pe 13 aprilie, soţia şi fiica, după care s-a împuşcat şi el. Soţia comisarului şef Nelu Gruia, Carmen Gruia, care era profesoară la o şcoală din Craiova, a murit pe loc, iar ulterior a decedat şi el la spital pe masa de operaţie, fiica lor reuşind să supravieţuiască şi să treacă cu bine peste intervenţia chirurgicală.
Carmen Gruia divorţase de soţul său cu aproape două luni înainte, la cererea acesteia.
Fostul poliţist a lăsat o scrisoare-testament de adio prin care a cerut unor prieteni de familie să aibă grijă de fiul lui, de 22 de ani, care are probleme medicale pentru că este surdo-mut.
Lângă scrisoarea de adio procurorii au găsit şi un pistol cu care fostul poliţist a tras, armă deţinută în mod legal, precum şi mai multe tuburi de cartuşe trase. Potrivit scrisorii, între Nelu Gruia, pe de o parte, şi soţia lui Carmen şi fiica lor Ruxandra, pe de altă parte, exista o stare conflictuală. Fostul poliţist afirmă în scrisoare că fiica lor este principala vinovată şi susţine că din cauza acesteia cei doi soţi ar fi ajuns la divorţ.
Anchetatorii au stabilit ulterior că Nelu Gruia şi-ar fi premeditat faptele, pentru că doar cu o zi înainte fusese la bănci unde îi făcuse împuternicire fiului său pentru a avea acces la toate conturile sale bancare. AGERPRES/(AS - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Fiica fostului poliţist Nelu Gruia a fost externată Craiova, 20 apr /Agerpres/ - Fiica fostului poliţist Nelu Gruia, care în urmă cu o săptămână a fost împuşcată de tatăl său, a fost externată marţi seara din spital, după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au considerat că aceasta se poate recupera în continuare la domiciliu.
Directorul AJVPS Dolj a murit, iar fiica lui este în stare gravă la spital Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Nelu Gruia, în vârstă de 55 de ani, fost şef al Serviciului de Arme şi Muniţii din IPJ Dolj în perioada 2006 - 2009, a murit, miercuri, iar fiica lui de 24 de ani se află în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova...
Dolj: Bărbat împuşcat la o partidă autorizată de vânătoare de păsări Un bărbat de 35 de ani din judeţul Olt a ajuns, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, cu o plagă împuşcată în zona bărbiei după ce a fost rănit la o partidă de vânătoare de păsări organizată pe un fond de vânătoare din zona oraşului Scorniceşti.
Dolj: Cetăţeanul libanez acuzat de tentativă de acte de terorism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pus în libertate Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, de profesie medic ginecolog, acuzat de tentativă de acte de terorism, trafic de migranţi şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinut, miercuri seara, de către procurorii DIICOT Craiova, a fost pus în libertate, joi, de către magistraţii...
Dolj: Mai multe persoane din Craiova au fost reţinute pentru comercializare de etnobotanice Nouă persoane din Craiova au fost reţinute în noaptea de marţi spre miercuri de către procurorii DIICOT sub acuzaţia de comercializare de substanţe cu efect psihoactiv care a avut ca urmare vătămare de persoane.
Dolj: Medicii legişti au stabilit că bărbatul bătut de un şofer a murit din cauza unui infarct Medicii legişti de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova au stabilit că bărbatul de 62 de ani, care a fost bătut în Vinerea Mare, pe trecerea de pietoni de un şofer de 22 de ani, enervat că pietonul traversa prea încet strada, a decedat după mai puţin de 10 ore din cauza unui infarct miocardic...