Cele mai citite
 


Dorin Florea (PDL): Casa de Sănătate nu are de ce să se bage în actul medical
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate a PDL, dr. Dorin Florea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că datoria Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este aceea de a colecta bani şi de a-i distribui pe baza unor principii clare dar că acest organism nu trebuie să se amestece în actul medical.
'Casa de Sănătate nu are de ce să se bage în actul medical. Casa de Sănătate să colecteze bani şi să îi distribuie după nişte principii clare şi precise. Asta e datoria Casei, ea nu trebuie subordonată nici Ministerului (Sănătăţii). Să fie o instituţie autonomă care să respecte principii şi într-o excelentă colaborare cu ministerul. Casa nu face politicile firmelor de medicamente, Casa (CNAS -n.r.) nu trebuie să facă politicile programelor de sănătate', a spus Florea, referindu-se la proiectul de ordin al CNAS privind normele de acordare a asistenţei medicale în perioada 2011-2012.
Vicepreşedintele PDL a susţinut că nu este de acord nici cu ce a propus CNAS, referitor la reducerea salariilor medicilor de familie, arătând că această instituţie va trebui să reducă cu 25% fondurile din programele de sănătate 'unde sunt bani neverificaţi în modul în care se cheltuiesc'.
Acesta a susţinut că nu este firesc ca 60% din banii destinaţi spitalelor să fie alocaţi pe programe de sănătate şi mai ales pentru boli pentru care nu s-a găsit un tratament, cum ar fi scleroza în plăci.
'Nu e normal ca pentru anumite boli s-au alocat sume exorbitante încât te joci cu stabilitatea spitalelor. Nu pot să accept că s-au comandat medicamente pentru programul X de sănătate şi medicamentele le găseşti expirate, în valori de zeci de milioane, în cabinetele unor medici. Aceste controale trebuie să fie exercitate dur şi trebuie crescut atributul directorilor de spitale, nu la Colegiului Medicilor. Colegiul Medicilor este incapabil la ora actuală să dispună măsuri eficiente datorită interpretărilor subiective. În schimb, la culpa medicală, pot interveni să judece corect dacă un medic a greşit sau nu. Dar din punct de vedere administrativ, acolo este treaba directorului de spital', a accentuat vicepreşedintele Comisiei de Sănătate al PDL.
Potrivit unui proiect de ordin al CNAS privind normele la acordarea asistenţei medicale în perioada 2011-2012, aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, sunt prevăzute noi criterii de internare în unităţile sanitare cu paturi, printre acestea numărându-se pierderea subită a conştiinţei, pulsul anormal, tensiunea anormală, pierderea acută a vederii sau a auzului, pierderea acută a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului, răni provocate de traume majore, inclusiv fracturi, febră persistentă - cel puţin cinci zile cu temperatura peste 38°C - hemoragie abundentă, anomalii ale eletrocardiogramei.
AGERPRES / (A, AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Vasile Ciurchea (CNAS): Sunt dispus în a creşte valoare serviciului medical, de a acorda bonusuri medicilor de familie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că trebuie să se găsească soluţii pentru stimularea materială a medicilor de familie prin acordarea de bonusuri atunci când aceştia reuşesc să ţină în...
Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.