Cele mai citite
 


Galaţi: Medicii de familie vor funcţiona în sistem privat
miercuri, 1 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronatul Medicilor de Familie (PMF) şi Societatea Medicilor de Familie din judeţul Galaţi, care îi reprezintă pe cei 254 de medici de familie din judeţ, au decis să nu semneze contractul-cadru al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dacă aceasta nu va ţine cont şi de obiecţiile ridicate de ei, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele PMF Galaţi, Dumitru Mărăşescu.
Potrivit acestuia, la miezul nopţii, contractele cu CJAS ale medicilor de familie gălăţeni expiră, ceea ce înseamnă că dacă în cursul zilei de marţi CNAS, Ministerul Sănătăţii sau Guvernul nu decid prelungirea, cu un act adiţional, a contractului şi a normelor din 2010, de miercuri, medicii de familie vor lucra în sistem privat.
''Acest lucru va însemna că medicii de familie nu vor mai putea elibera reţete compensate şi/sau gratuite şi nici nu vor mai putea elibera trimiteri la spitale, policlinici, laboratoare, întrucât nu mai au cadru legal pentru aşa ceva'', a explicat Mărăşescu.
El a adăugat că, totuşi, timp de zece zile, medicii de familie vor face consultaţii gratuite pacienţilor, urmând ca după această perioadă să perceapă tarife şi pentru consultaţii, dacă, între timp, lucrurile nu se vor reglementa între CNAS şi medicii de familie. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...